Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Zelfbewust en met humor

7 oktober 2011 | 1 Comment

Dit is een affiche voor Najaarscollectie, een serie voorstellingen van jonge theatermakers in Theater Kikker in Utrecht. Het zijn onbekende makers dus het vermelden van de naam van de maker of de titel van de voorstelling zou weinig aandacht trekken. En wat je ook van dit affiche vindt, het trekt zeker wel de aandacht.

Het lijkt een statement en dat is ook de bedoeling. Het betreft tien voorstellingen van de nieuwste lichting acteurs, dansers, performers en mimers, die afstudeerden in een tijd waarin Nederland lijkt te kotsen op iedereen die de boel een pietsje mooier wil maken volgens de samensteller van het programma. Dit er een uit een serie van 14 verschillende affiches, met teksten als Onuitstaanbaar Arrogant en Geef de Kunst terug aan de Elite. Je kunt ze zelf uitprinten vanaf de site van het theater dus met een beetje geluk gaat “de crowd” ermee aan de slag en zorgen ze voor gratis reclame.

Prikkelende statements, opvallend vormgegeven. Mooie actie: zelfbewust en met humor aandacht voor jezelf vragen. Ik las in Bibliotheekblad dat de VOB bezig is met een campagne waarmee de bibliotheek zichzelf meer zichtbaar kan maken (al kan ik daarover niks terug vinden op hun site) maar ik mag er vast niet op hopen dat die campagne iets van dit soort zelfbewustzijn heeft denk ik. Was het maar zo.

One person is talking about “Zelfbewust en met humor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.