Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Zeilen met boeken: The Story Sailboat

25 november 2012 | Comment

Stel je voor, je bent bibliothecaris en je houdt van zeilen. En je wil meer aandacht voor geletterdheid en bibliotheken. Dan gebruik je je boot om actie te voeren. De mensen van The Story Sailboat zeilen naar plekken waar veel mensen zijn (festivals bijvoorbeeld) en delen daar boeken uit.

De Story Sailboat vaart in de omgeving van San Franciso, niet het eerste gebied waar je aan denkt bij laaggeletterdheid.  Maar dat weerhoudt ze er niet van om toch actie te voeren:  Our goal isn’t to teach people to read (at this point), it’s to remind people that libraries and literacy are one of the most important components of a free and fair democracy. We want people to know about what kinds of things a library does to promote literacy in a community. We want to remind our communities that the library is there to serve them, to teach them, to help create literate communities.

Ze delen niet alleen boeken uit, ze laten ze ook achter op onverwachte plekken, seeding noemen ze dat. Ze zijn pas een jaar bezig, maar ze timmeren flink aan de weg. Zo zijn ze onder andere met hun boot op de Internet Librarian in Monterey geweest. Helaas bloggen ze niet over wat ze daar gedaan hebben, wellicht heeft Jeroen ze gezien?

Lijkt me geweldig om een keer mee te doen. Voor elke tocht verzamelen ze een bemanning, dus misschien hebben ze ook wel een plekje voor een Nederlandse bibliothecaris met beperkte ervaring als scheepsmaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.