Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Wolter Kroes in de bibliotheek

10 april 2015 | 7 Comments

Het is vrijdag, het wordt de eerste “warmste dag van het jaar” en Wolter Kroes heeft een nieuwe single uit. Alle reden dus om vrolijk te worden. Zeker omdat het bijbehorende clipje is gefilmd in de bibliotheek van De Hallen in Amsterdam. Alle clichés zitten er in: bibliothecaresse met bril en knot die verstoord kijkt als de jongelui lawaai maken. Maar dat geeft niks want het is een mooi filmpje en een heel gezellig liedje.

Way to go Wolter!

Met dank aan Erna voor de tip.

 

7 people are talking about “Wolter Kroes in de bibliotheek

  1. En niet alleen het bibliothecaresse is cliche, maar zoals je terecht schrijft:alle clichés.Want die vrouw kunnen we toch wel als “dom blondje”wegzetten.En wat te denken van het zeer modieuze (voetbal) haar van Billy. Wolter met zijn spijkerbroek kan er ook wat van.Liedje is leuk (en onbenullig, maar we hadden het toch over clichés?)-het blijft hangen, dus dat is sterk.

  2. Ik vind die bibliothecaresse een stuk spannender dan het ‘in your face’ uiterlijk van het blonde meisje. Bij onze vakgenote is het het meer bril af, haar los en je weet niet wat je meemaakt!

  3. Volgens mij komt het Theo Thijssen museum ook nog even in beeld, dus dan draagt het toch nog bij tot een goed doel, bedoeld of onbedoeld…

  4. Barbara,
    Dat museum was mij niet opgevallen, wel dat ze in de Jordaan zitten. Die verwijzing maakt de literaire cirkel van de clip wel weer rond. Maar ik vermoed dat het een onbedoelde verwijzing is..

  5. Jeanine, als het gaat om cliche’s moet het meisje wel een “dom” blondje zijn, Gelukkig komt ze naar de bibliotheek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.