Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Werkkleding?

30 juni 2012 | Comment

De Wall Street Journal heeft op zijn blog een item met als titel: Work Wear: Office Style at the New York Public Library. Ze hebben 16 bibliotheek medewerkers gefotografeerd en hen iets laten vertellen over de kleding die ze op dat moment dragen. Het heeft een hoog damesbladengehalte, maar toch is het leuk om even te kijken. Niet echt wat je zou verwachten bij bibliothecarissen, maar de NYPL is natuurlijk ook geen gewone bibliotheek. En het zijn ook niet de bibliothecarissen “van de werkvloer” die gefotografeerd zijn, maar managers en curatoren. Behalve dan de man op de foto hierboven, hij is Assistant for Public Programs and Lifelong Learning.

Leuk om te bekijken die foto’s, en je af te vragen of Sharon, de Vice President, Finance altijd een cocktailjurk draagt naar kantoor en hoe Victoria die witte broek zo wit houdt in dat stoffige archief. En hoeveel Nederlandse bibliothecarissen schoenen van Prada dragen…

Ook verrassend om te zien dat de bibliothecarissen een stuk origineler gekleed zijn dan de medewerkers van het architectenbureau van Richard Meier in dezelfde serie. Die zien er verrassend eenvormig uit (met als overheersende kleur zwart).

Ben ook wel benieuwd naar zo’n serie foto’s van mensen uit de leeszaal, of moeten we daarvoor naar This is what a librarian looks like?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.