Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Wat de bedoeling is van de Airport Library

11 januari 2013 | Comment

DSC01580Omdat ik merk dat het niet voor iedereen duidelijk is wat precies de bedoeling is van de Airport Library leg ik het hier graag nog een keer uit:

Ons belangrijkste doel is het promoten van Nederlandse kunst en cultuur. Dat is de reden waarom we subsidie krijgen van het Ministerie van OCW en daarom zitten we op de Holland Boulevard en daarom zitten we naast het Rijksmuseum. Omdat we hele logische partners zijn. Daarom werken we ook samen met Nederlandse musea en culturele instellingen, om zo de Nederlandse cultuur onder buitenlandse bezoekers die wel op Schiphol, maar niet in Nederland zijn te promoten.

Daarnaast wil de Airport Library een plek van rust zijn, een toevluchtsoord, zoals elke bibliotheek dat in zekere mate is. Een oase in die commerciële wereld van het vliegveld. Een plek waar je niks moet, waar je niks hoeft te kopen, niks hoeft te consumeren, maar waar je gewoon mag zitten en waar je dan net iets beter zit dan op die honderden andere wachtstoeltjes op Schiphol want wij hebben een tafel en leeslampjes en stopcontacten. En informatie over Nederland.

En de Airport Library wil ook alle voorbijgangers laten zien dat een bibliotheek meer is dan alleen een boekenkast en dat een bibliotheek overal kan zijn, op de meest onverwachte plekken, dus ook op een vliegveld.

Sommige mensen lijken te denken dat we zo maar iets doen daar op Schiphol,  maar we hebben heel goed nagedacht over zowel het concept als de uitvoering. Daarom is het ook zo’n succes. En daarom heb ik alle vertrouwen in de toekomst van de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.