Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ware liefde (voor boeken)

23 september 2014 | 1 Comment

Dit is een van de leukste dingen die ik de afgelopen weken op Twitter tegen kwam. Ik heb hem al eens geretweet, maar voor iedereen die dat gemist heeft of die niet op Twitter zit hierbij alsnog.

Een citaat uit een boekbespreking door een 6-jarige. Zou je dit boek aan een vriend aanbevelen en waarom? Nee, want het is mijn lievelingsboek en ik wil niet dat iemand anders hem heeft. Zoals zijn moeder al zegt: die snapt het principe van meerdere exemplaren nog niet. Te lief…

Die moeder is overigens een fervente leesbevorderaar, ze twittert over kinderboeken en over wat haar kinderen lezen.

One person is talking about “Ware liefde (voor boeken)

  1. Doet me denken aan een koninginnedag lang geleden, dat ik op een vrijmarkt aan een 7-jarige vroeg waarom hetzelfde glas bij hem 2,50 kostte en bij zijn buurman van ongeveer 8 jaar, kostte dat 1,00 gulden. Hij antwoordde verdedigend: “Ja, maar ik verkoop ook bijna niks en hij wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.