Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Vroeger was alles beter

15 januari 2013 | 4 Comments

chocoDat ze ooit besloten hebben om dat leuke netje waar de chocoprinsen in zaten te vervangen door een plastic zakje snapte ik nog wel. De moderne tijd en zo, productieprocessen en logistiek. Ze konden nou vast op één machine zowel chocoprinsen als andere soorten koekjes inpakken. Maar dat ze daarna ook dat zilverfolie waar die koekjes inzaten vervangen hebben door zo’n openscheurzakje, dat gaat me te ver.

Want dat was de helft van de lol van een chocoprins, dat papiertje dat je eraf moest pellen, soms zelfs een beetje uit de chocola moest peuteren. En als dat ding dan te lang onder in je zwembadtas had gezeten was de chocola gesmolten. Dan vouwde je dat papiertje om dat koekje zodat je geen vieze vingers kreeg.

Nu zit het dus in zo’n ritsratszakje. En dat smaakt echt een stuk minder. Of zouden bij LU behalve de verpakking ook het recept hebben veranderd? Sommige dingen waren vroeger echt beter, kunnen ze er nog zo trots op zijn….

4 people are talking about “Vroeger was alles beter

  1. Gatver, er is ook niets meer heilig. Kan iemand me trouwens vertellen waar die Mekka-tabletten gebleven zijn? Rechthoekig, blauw papier met grote rode letters (Mekka natuurlijk) en melkchocolade met rozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.