Verhalen uit de Airport Library #5 De @airprtlibrarian
De Airport Library twittert. Dat wil zeggen: ik twitter, als airprtlibrarian, ik schreef er eerder over.
Bekendheid en contact waren de belangrijkste redenen om te gaan twitteren. En trots natuurlijk. Ik ben (nog steeds) trots op de Airport Library en dat wil ik graag van de daken schreeuwen. De bibliotheek kan maar door een beperkte groep mensen bezocht worden ( alleen door reizigers die naar een niet-Schengen land reizen) en dit is de enige manier om ook buiten Schiphol van me te laten horen. Via twitter ben ik eenvoudig te bereiken door mensen die iets willen weten. Eenvoudige vragen zijn snel via twitter te beantwoorden en langere vragen gaan via de mail. Ook handig voor interviews, onderzoeken en werkstukken, laatst nog voor een Tsjechische studente.
Als ik zie dat mensen op twitter iets zeggen over de airport library dan reageer ik daar op in de hoop dat de bibliotheek minder anoniem wordt. En verder twitter ik over vliegvelden, Nederland en Nederlandse kunst. Daarmee voldoe ik aan het doel van onze bibliotheek, namelijk het promoten van Nederlandse kunst en cultuur. Ik twitter elke dag en probeer aan te sluiten bij de actualiteit, dus over prijzen en tentoonstellingen die openen.
Ik volg musea en culturele instellingen om op de hoogte te blijven van wat er gebeurd in de Nederlandse kustwereld. Ik volg de meeste van mijn volgers terug; dat zijn heel veel bibliothecarissen vanuit de hele wereld maar ook reizigers, reisadviseurs, luchtvaartspecialisten of mensen die het gewoon interessant vinden. Daardoor heb ik een hele gevarieerde tijdlijn: met berichten over Nederlandse kunst, Nederlandse, Amerikaanse en Australische bibliotheken, reistips, vliegvelden, boeken en tourisme. Maar bijvoorbeeld ook iemand die aviation news for crews twittert, zodat ik regelmatig over cargo door incidents lees of rook in de cockpit of stakingen. Reuze interessant allemaal.
En ik wordt gevolgd door verrassend veel expats: Nederlandse expats in het buitenland en buitenlandse expats in Nederland. Vooral sinds ik geinterviewd ben door English Breakfast Radio Amsterdam.
Ik probeer ook af en toe iets te vertellen over wat er gebeurd in de bibliotheek: wat ik zie gebeuren of vragen die mensen stellen. En soms zijn er leuke foto’s te maken, zoals deze van Librarylingo.
Na anderhalf jaar heb ik vandaag precies 333 volgers. Daar kunnen er nog wel wat meer bij, maar ik ben best tevreden over wat twitter me tot nu toe allemaal heeft opgeleverd.