Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Verhalen uit de Airport Library #23 Een ontmoeting, niet toevallig

10 februari 2014 | Comment

malavika schipholZoals ik al vaker heb gezegd: een van de leuke dingen van de Airport Library is dat je contact hebt met zoveel mensen, uit de hele wereld. Zo heb ik op oudjaarsdag een ontmoeting gehad met een Amerikaanse bibliothecaresse die via Twitter contact had gezocht: op de terugreis van een vakantie in Portugal had ze een overstap op Schiphol van zo’n 6 uur. Of we iets konden afspreken? Ja natuurlijk, gezellig!

Dus heb ik op oudjaarsdag extra vroeg de boodschappen gedaan zodat ik op tijd was voor een afspraak met Malavika Shrikhande, catalogiseerder en marketeer van de St. Ambrose University library in Davenport, Iowa. Ik heb haar man en dochter ontmoet, de familie rondgeleid en een half uurtje met Malavika zitten praten over bibliotheekwerk, over de noodzaak voor bibliotheken om naar buiten te treden, over zichtbaarheid en over de Penguin Booktruck, over de strandbibliotheek, over censuur en over leesbevordering.

Malavika vertelde dat ze in India bibliotheekwetenschappen heeft gestudeerd en een half jaartje aan de Haagse Hogeschool een managementcursus heeft gevolgd. Desondanks mag ze zich in Amerika geen bibliothecaris noemen omdat ze geen Amerikaans diploma heeft. Ik heb een t-shirt van haar gekregen en folders en pennen van haar universiteit, altijd leuk.

En ik weet nu dat Davenport, Iowa aan de rivier de Mississippi ligt. Ook altijd handig om te weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.