Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Verhalen uit de Airport Library #22 Guus Kuijer en Tonke Dragt

7 december 2013 | Comment

DSC01982
Het derde (en voorlopig laatste) deel in de tentoonstellingenreeks van het Letterenfonds in de Airport Library is een tentoonstelling gewijd aan twee klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur: De brief voor de Koning van Tonke Dragt en Het boek van alle dingen van Guus Kuijer. Alhoewel ik dat laatste boek niet echt een jeugdboek vind; maar het is wel een klassieker (als je het nog niet gelezen hebt: snel doen!).

Van De brief voor de Koning is onlangs een nieuwe Engelse vertaling verschenen, een extra reden om het op Schiphol onder de aandacht te brengen. Het boek van alle dingen is onlangs in het Russisch vertaald, die vertaling ontbreekt nog in de tentoonstelling, maar die is (hoop ik) onderweg.

Op de Facebook pagina van de Airport Library staan een paar foto’s van de tentoonstelling, die zijn al geliked door Kuijer zelf (!) en door de vertaler. Ook weer een manier om Nederlandse cultuur onder de aandacht van een groot publiek te brengen, want dat is tenslotte het doel van de Airport Library, daar doen we al die moeite voor.

DSC01983
En dan breng ik hier nogmaals de vertalingendatabase van het Letterenfonds onder de aandacht, daar maak ik dankbaar gebruik van bij het collectie vormen van de Airport Library. Kan me voorstellen dat die ook in de openbare bibliotheek nog wel eens van pas kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.