Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Vakantiegevoel

18 augustus 2013 | 7 Comments

DSC01832“Ga je nou ook een Twitter-vakantie houden? En even niet bloggen en zo?” vroeg een collega toen ik ruim twee weken geleden afscheid nam op mijn werk om aan mijn vakantie te beginnen. Ik weet niet eens meer precies wat mijn antwoord was, ik geloof iets in de trant van “ik kan niks beloven”. Want het is een soort tweede natuur geworden om van alles in de gaten te houden, het gaat vanzelf en het kost geen moeite. Dus hoezo zou ik daar mee ophouden?

Maar als je je twee weken lang opeens alleen maar hoeft bezig te houden met “vandaag lange of korte mouwen? En wel of geen jasje mee?” en “Eerst dat museum of eerst koffie?” en “Op welk terras gaan we zitten?” dan is Twitter opeens heel ver weg. Zeker als in Zuid-Duitsland je telefoon opeens kuren krijgt en weigert om het internet door te geven en je zelfs via Wifi maar heel mondjesmaat contact kunt leggen. Die enkele keer dat het wel lukte om online te komen wilde ik eigenlijk liever weten hoe het met de mensen thuis ging dan wat er in de rest van de wereld gebeurde. En dat bleek wel lekker rustig te zijn. Ik ben alweer een paar dagen thuis, maar ik ben vooral op zoek geweest naar vlierbloesemsiroop zodat ik hier ook een Hugo kan drinken en naar rabarbersap voor de rabarberschorle. Ik heb een deel van de stapel kranten weggelezen en op Twitter alleen nog maar even de airportlibrarian account gecheckt.

Heb zelfs nog geen tv gekeken. Maar ja, vanavond Zomergasten met Johan Simons, daar ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar… En morgen moet ik weer naar de bieb, dus dan komt de echte wereld vanzelf weer binnen.

Toen ik thuis kwam bleek mijn filmpje voor de verkiezing van beste bibliothecaris van het jaar al online te staan. Dat bleek best een leuk filmpje geworden te zijn, maar daar kom ik later nog op terug. Als de verkiezingscampagne begint. Nu probeer ik nog even het vakantiegevoel vast te houden…

7 people are talking about “Vakantiegevoel

  1. Hoi Jeanine, na een zoektocht vorig jaar , na een trip naar Budapest, kwam ik erachter dat vlierbloesemsiroop ( en rabarbersiroop) bij Ikea te koop is. Ik heb n.a.v. Een recept van de Volkskeuken dit voorjaar ook geprobeerd het zelf te maken, maar helaas door tijdgebrek dit laten beschimmelen. Vbazijn is wel gelukt.

  2. Hanneke, de Ekowinkel verkoopt ook vlierbloesemsiroop weet ik inmiddels. Helaas geen rabarbersap, maar met appelsap kan het ook.
    Bedankt voor de tip!

  3. Volgens mij was ik die collega. Klinkt heel gezond om je even te richten op vlierbloesem en rabarber. Even afstand nemen en denken dat het allemaal misschien niet zo belangrijk is waar je je druk om maakt. Maar daarna: met frisse moed ten aanval!
    Het lukt mij niet je filmpje te bekijken. Er komen steeds foutmeldingen. Hoop dat alleen ik dat heb, want anders komen er niet genoeg stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.