Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Trots op de bibliotheek

21 september 2009 | Comment

Filmpje over de nieuwe bibliotheek van de Ohio State University. Leuk om te zien hoe ontzettend trots iedereen is op die nieuwe bibliotheek, ook de studenten. In deze film bezoeken een paar studenten de bibliotheek tijdens de vakantie, nog voordat hij officieel geopend is en ze zijn op zijn Amerikaans opgetogen (veel “O my god”). Als ze de gerenoveerde, oude studiezaal zien roept een van de jongens: “I know I feel smarter already just by being in here” en dat is niet alleen heel erg schattig maar ook een mooie illustratie van hoe architectuur mensen kan beïnvloeden. Want zo werkt het wel denk ik.

Niet alleen het filmpje is erg Amerikaans maar de hele situatie. Er wordt een duidelijk punt gemaakt van het feit dat de bibliotheek veel geld heeft gekregen van de Athletic department. Daar vinden ze een nieuwe bibliotheek ook heel belangrijk want “the library touches so many lifes” en daarom hebben zij een aanzienlijke donatie gedaan.

De nieuwbouw kostte 109 miljoen dollar, ’n boel geld maar dan heb je ook wat. Of zoals iemand in het begin zegt: “Once again: the jewel of the campus”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.