Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Terug in het gareel

17 februari 2010 | 5 Comments

Vanochtend de laatste glitter uit mijn haar gewassen en nu kom ik langzamerhand weer terug in de normale maatschappij.

Mijn prive-mail heb ik gisteravond al gelezen, daar zaten de eerste carnavalsfoto’s al in. Zometeen maar eens Twitter openen en daarna mijn werkmail controleren want vanmiddag moet ik weer aan het werk. Naar een discussie over de informatiefunctie van de bibliotheek. Dat vond ik vorige week nog erg interessant maar nu moet ik even heel erg diep nadenken wat ik daar ook alweer zo belangrijk aan vond.

Raar om gisteravond weer terug in Amsterdam te zijn. Bij alle voetgangers die ik voorbij fietste keek ik toch even hoe ze verkleed waren, maar ze waren niet verkleed. En de straten waren ook erg schoon: nergens confetti of veertjes. Heel saai.

Carnaval is weer voorbij en het gewone leven is weer begonnen. Als ik af en toe heimwee krijg zet ik gewoon dit clipje weer even aan: een grote hit die ik gelukkig dankzij Ingmario al kende. Inmiddels heb ik begrepen dat dit nummer een vervolg is op een ouder nummer van Fabrizio, dat ik eigenlijk leuker vind, maar ja, dit is de hit van dit jaar. Geen carnavalslied, maar erg geschikt om luidkeels mee te bleren in een volle kroeg.

5 people are talking about “Terug in het gareel

 1. # Voorbereiden op het werk, maar eerst afkicken van de carnaval http://bit.ly/ctFGBW 3 hours ago
  # Bijna klaar om af te zakken naar het Zuiden. Ga me in het carnaval storten: tot over een paar dagen! 4 days ago

  Dit kopieerde ik van je twitter-updates in de zijbalk. Zie je hoe je voor je vertrok nog op z’n Hollands ‘het carnaval’ schreef, maar na terugkomst op z’n Limburgs ‘de carnaval’? Daaruit blijkt genoeg! Toch hoop ik dat je ons over die informatiefunctiebijeenkomst het e.e.a. zult kunnen berichten.

 2. Schrijver,
  Heel scherp. Was mij niet opgevallen, maar ik schijn in de trein naar Limburg ook opeens eens veel sterker accent te krijgen..

  Die bijeenkomst over de informatiefunctie was bedoeld als bijdrage aan de visieontwikkeling van ProBiblio. Het was een interne bijeenkomst en er valt ook niet heel erg veel over te vertellen. Maar er komt vast een vervolg, wellicht dat dat wel iets interessants oplevert.

 3. Visieontwikkleing? We hadden toch al een visie? Ach, laat ook maar…
  Leuk dat je het scherp noemt, van dat het/de. Het viel me altijd al op dat zuiderlingen de carnaval zeiden. Ik zou dat Limburgs van je wel ’s willen horen 😉

 4. Opvallend dat zo’n echt Maastrichts liedje ook in Noord-Limburg gedraaid wordt.

  Wat ik me nog afvroeg: was je zelf wel nog verkleed toen je naar huis fietste? Al maakt dat in Amsterdam misschien niet veel uit. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik die half-naakte man op rolschaatsen tegenkwam op het Rembrandtplein. Dat hoefde je bij ons in het dorp niet te proberen…

 5. Ingmar,
  We zijn in Noord-Limburg niet zo kleinzerig :-), een leuk liedje is een leuk liedje..
  En nee, ik was niet verkleed. Niet omdat ik zo niet door Amsterdam wil fietsen, want dat maakt hier niet zoveel uit inderdaad, maar meer omdat ik niet geschminkt en al in de trein wilde.

  De blote man op rolschaatsen is inderdaad een paar jaar lang een fenomeen geweest in de stad maar ik heb hem al lang niet meer gezien. Het bizarst dat ik ooit zag was een een Geisha in vol ornaat, dus met een wit gezicht die op van die rare klompjes in de Scheldestraat liep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.