Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Wie is Jeanine Deckers?

25 juni 2022 | Reacties uitgeschakeld voor Wie is Jeanine Deckers?

Foto Hans van der Beele (3)Architectuurhistoricus maar vooral vol overtuiging bibliothecaris. Directeur-bestuurder van de Bibliotheek Bibliorura in Roermond.

Inclusief een kleine tussenpauze loop ik al bijna 40 (..) jaar rond in de bibliotheekwereld en dan vooral in de wereld van de openbare bibliotheken. Ik heb een paar nieuwe vormen van bibliotheken mee ontwikkeld zoals de Strandbibliotheek, de Airport Library en de Karavaanbibliotheek. Was ooit voorzitter van het Landelijk Platform Bibliobussen en ben dus fan van de bibliobus voor het leven.

In 2008 ben ik gaan bloggen onder de naam Tenaanval. Die naam koos ik toen omdat ik vond dat bibliothecarissen niet genoeg voor zichzelf opkomen en zich veel te veel in een hoek laten zetten. Daar wilde ik iets aan doen. Of in elk geval een tegengeluid laten horen. Met humor, vandaar dat “militante bibliothecaris”. Als je meer wil weten over die naam moet je maar even zoeken want ik heb er vooral in het begin vaker over geschreven.

Op dit blog schrijf ik over van alles wat met de bibliotheekbranche te maken heeft en soms over kunst of over dingen die me opvallen op straat. Heel af en toe gebruik ik dit blog om stoom af te blazen, als ik me weer eens enorm heb opgewonden over iets. Iets uit het nieuws, of uit de branche. Vaak over onverschilligheid en lompheid, over gebrek aan mededogen. Als ik me opwind over de bibliotheekbranche is dat meestal omdat ik vind dat de branche zijn eigen vak te veel miskent en om te pleiten voor de deskundigheid van de bibliothecaris.

Was bijna 30 jaar Limburger in Amsterdam, nu weer fulltime Limburger. Voordat ik bij de Bibliotheek Bibliorura terecht kwam werkte ik o.a. bij ProBiblio en de Bibliotheek Bollenstreek en was ik de Airportlibrarian van de Airport library op Schiphol. In mijn vrije tijd recenseerde ik boeken over architectuur voor NBD Biblion en voor Bibliotheekblad.

Meer informatie over zaken als ervaring en opleiding zijn te vinden op Linkedin. Al leer je me waarschijnlijk beter kennen via mijn Twitter en Pinterest accounts.

Het blog heeft enige tijd een nogal slapend bestaan geleid vanwege gebrek aan ‘schrijfdrang’ maar ik heb het in tijden van Corona weer wakker gekust. In eerste instantie om mooie dingen te delen, want dat moet in moeilijke tijden, maar het begint langzamerhand soms ook weer over bibliotheekwerk te gaan.