Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Té erg

7 april 2010 | 2 Comments

Bookcart drills. Ik had er wel eens van gehoord, zelfs wel eens een verdwaald filmpje van gezien maar het is dus blijkbaar een serieuze bezigheid bij onze Amerikaanse collega’s. Op dit moment lees ik This book is overdue en daarin worden ze ook genoemd. De auteur zegt erover dat je erbij geweest moet zijn, want dat het in het echt leuker is dan het lijkt op de Youtube filmpjes. Dat geloven we dan maar, want ik weet niet zo goed of ik hier nou om moet lachen om huilen. Dit zijn de winnaars van de jaarlijkse bookcart competitie op het ALA congres. Ik neem dit filmpje over omdat het wel een beetje bij mijn naam past. En omdat ik het zo bizar vind.

Maar misschien moeten wij ook eens wat meer humor in onze bibliotheekcongressen stoppen en eens wat vaker om onszelf lachen, net als onze Amerikaanse collega’s.

2 people are talking about “Té erg

  1. Tja, ik ben ervoor om alles openminded te bekijken, maar vind dit eigenlijk ook bizar. Wat is daar de lol nou van> Ik weet t niet hoor. Is dit ook al in NL geweest?

  2. Het meest bizarre is eigenlijk wel dat het volgens mij door de deelnemers helemaal niet als huoristisch wordt gezien,maar iets waarmee je als bibliotheek kunt scoren en de krant haalt. Volgens mij past het in een bepaalde (Amerikaanse) traditie om per se aan te willen tonen dat bibliothecarissen van die leuke hippe mensen zijn die wel van een lolletje houden. Tja, en dan krijg je zoiets als die bookcartdrill, of de versierde boekenwagencompetitie van Unshelved, of het eetbare boekenfestival of National Librarians Day. Ik hou het maar op Amerikaanse folklore die we wat mij betreft echt niet hoeven te importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.