Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Stem op Esther!

9 september 2012 | Comment

Ze heeft het waarschijnlijk helemaal niet nodig, maar voor alle zekerheid roep ik toch maar even iedereen op om op Esther Valent te stemmen bij de verkiezing van de beste bibliothecaris die het Bibliotheekblad organiseert.  Vorig jaar heeft mijn oproep om op Karen te stemmen niet veel succes gehad, maar daar heb ik van geleerd dat een stevige lobby het verschil kan maken. En daar draag ik in het geval van Esther graag een steentje aan bij.

Ik zal maar meteen toegeven dat ik Esther persoonlijk ken: we zijn collega’s geweest bij ProBiblio en ook in de bibliotheek Bollenstreek. Maar daarom weet ik des te beter hoe bevlogen ze is en hoe ze in hart en nieren een bibliothecaris is.

Dat blijkt al uit het interview dat bij de nominatie hoort, maar je kunt het ook zelf zien via @DeBibliotheek, het twitteraccount dat gekoppeld is aan Esther’s initiatief om online vragen te beantwoorden. Ze is er niet alleen de initiatiefneemster van, maar ze verdedigt het ook vol vuur tegen de zure mannen die daar cynisch over doen. En dat allemaal in haar eigen tijd, omdat ze het belangrijk vindt.

Haar initiatief staat wat mij betreft symbool voor “in de aanval gaan”, niet afwachten totdat er vanuit de bestaande structuren eindelijk eens een oplossing komt, maar zelf aan de slag gaan. Zelf het initiatief nemen. Het staat ook voor trots zijn op je vak, voor overtuigd zijn van het belang er van.

Daar hebben we in ons vak behoefte aan, aan beroepstrots, dus vandaar mijn oproep: stem op Esther! Stemmen kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.