Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Sprookjesschoenen

22 november 2014 | Comment

charlotte olympiaGeweldige schoenen zijn dit. Sprookjesschoenen! Voor wie het op het eerste gezicht niet ziet: op die linkerhak staat Once Upon a Time en op de andere Happily ever After. Het zijn schoenen van de Britse schoenenontwerpster Charlotte Olympia. Uit haar wintercollectie 2013, waarbij ze zich liet inspireren door klassieke kindersprookjes onder de noemer Once Upon A Time. Ze heeft schoenen ontworpen met slapende prinsessen, met katten, met de boze wolf of met een klok en schoenen met hakken in de vorm van een kasteeltoren of een blonde Rapunzelvlecht. En deze dus.

Deze boekenschoenen vind ik enig maar de meeste van die andere schoenen vind ik vrij lelijk. Ik kan me niet zo goed voorstellen dat er veel volwassen vrouwen zijn die dit soort schoenen dragen. Maar ja, er is wel meer dat ik me niet kan voorstellen. Het is in elk geval een statement, zo’n schoen. Voor wie benieuwd is naar de collectie vind je hier meer foto’s en hier. Als je die schoenen nog wil hebben moet je volgens mij heel erg je best doen, want ze zijn dus al van vorig jaar en de collectie lijkt uitverkocht. En als indicatie: de prijzen van de pumps uit haar nieuwste collectie variëren van 575 tot 1200 euro.

Die Charlotte Olympia houdt overigens wel van wat drama in haar ontwerpen, in haar collectie voor dit seizoen zie ik het thema Shanghai (met draken en zo) maar ook naaien (denk naald en draad, klosjes garen en centimeters. Overigens zie je als je goed kijkt onder de zool van die schoenen hier boven een spinnenweb zitten. Dat heeft niks met sprookjes te maken, dat is haar logo. Het verwijst naar haar favoriete kinderboek Charlotte’s webToch een mooi detail. 

charlotte olympia4

 

Met dank aan Esther voor de tip.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.