Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Soms hoef je niemand te overtuigen

20 december 2012 | 3 Comments

voorlezenHet Boekstart convenant was getekend, de fotografen waren weg en de coördinator van het CJG stond haar jas aan te doen. De wethouder kwam bij de medewerkers van de bibliotheek staan.

Jahaa, mooi project zeg! Ik lees zelf ook graag voor, al lukt dat niet zo vaak als ik zou willen omdat ik ’s avonds vaak niet thuis ben.  (ja, ja…)

Op dit moment lezen we voor de tweede keer Geheimen van het wilde woud voor. En dan zeg ik nog: “Jongens, moet dat nou? Er zijn nog zoveel andere mooie boeken” maar nee, het moet weer het wilde woud zijn. Dus wéér dat kasteel en weer die rovers. Ik snap het wel hoor, want het was vroeger ook mijn lievelingsboek.

Ja, ja die meiden hebben een heel uitgesproken smaak: Harry Potter vinden ze niks, want je kunt niet vliegen op een bezem. “Inderdaad, dat kan niet kind. Probeer het zelf maar eens” zeg ik dan. Maar Matilda vinden ze dan weer geweldig. Want dat kan wel: een meisje met speciale krachten. Ha, ha!

Oh, vinden jullie Geheimen van het wilde woud geen voorleesboek? Jawel  joh, dat gaat prima. Wat ik het leukst vind om voor te lezen? Eens even denken: Astrid Lindgren, die boeken over Bolderburen. Dat leest lekker voor, die verhalen duren allemaal maar 7 pagina’s en dan is het verhaal ook klaar, dus niks cliffhangers en zo. Maar ze zijn kritisch hoor, Dolfje Weerwolfje vonden ze ook niks. 

Maar we blijven zoeken, want lezen is belangrijk. En trouwens, voorlezen is ook gewoon veel te leuk. Nou, ben ik ook weer aanwezig bij de opening? Mooi zo!

En hij beende weg…

3 people are talking about “Soms hoef je niemand te overtuigen

  1. Een collega die in haar avond uren wethouder is, is inderdaad betrekkelijk weinig thuis “s avonds. Maar voor sommige dingen moet je gewoon tijd maken. Ook als je wethouder bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.