Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Schrijf je droom op de muur

6 april 2011 | 2 Comments

 Wat zou je nog willen doen voordat je dood gaat? De Amerikaanse kunstenares en ontwerpster Candy Chang stelde die vraag aan de inwoners van New Orleans. Ze heeft een onbewoonbaar huis omgevormd in een groot schoolbord waar voorbijgangers de mededeling Before I die….. voor zichzelf kunnen invullen. Zo kunnen ze zichzelf herinneren aan wat ze werkelijk belangrijk vinden. 

Van die mogelijkheid om hun dromen op te schrijven wordt gretig gebruik gemaakt, het is zelfs zo’n succes dat de borden vol raken. Ze worden inmiddels dagelijks schoongemaakt  (nadat alle dromen zijn gedocumenteerd) zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe wensen. 

Meer foto’s zie je hier.

Een lelijk, vervallen stuk stad is zo heel eenvoudig omgevormd in iets positiefs, in een plek van betekenis voor de buurt, waar mooie gedachten en wensen en dromen worden verzameld.  

 Candy Chang heeft meer van dit soort creatieve projecten gedaan met buurtbewoners, zoals I wish this was  (daarbij werden beschrijfbare stickers verspreid die je op een leeg pand kon plakken) of de Neighbor Doorknob Hanger.

Creatief en authentiek. Wel iets anders dan een plastic snoephuisje…

Het Before I die huis bevindt zich op de hoek van Marigny and Burgundy (900 Marigny Street) in New Orleans. Maar als je het wil bekijken moet je snel zijn: aanstaande maandag (11 april) wordt het gesloopt.

2 people are talking about “Schrijf je droom op de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.