Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Samuel L. Jackson doet een duit in het zakje

2 april 2020 | Comment

Dit filmpje heb ik gisteren al eens via Twitter gedeeld maar ik deel het hier ook graag nog eens. Op Twitter deelde ik een los filmpje, zonder de introductie van Jimmy Kimmel. Met die introductie er bij is het alweer iets logischer waarom de kwaliteit van het beeld van het filmpje zo slecht is: het is gefilmd vanaf een tv-scherm met een Skype-verbinding (of iets vergelijkbaars).

Samuel L. Jackson was afgelopen dinsdag te gast in de ‘Jimmy Kimmel Live From His House Show’ en Jackson was daar digitaal te gast. Ik heb bewust niet het hele fragment online gezet, je kunt dat zelf hier terugkijken als je wil. Maar dan moet je je eerst door 6 minuten gebabbel over vakanties en quarantaine heen werken.

En voor de mensen die het boek dat Jackson voorleest niet herkennen: het verhaal is een variatie op het boek Go the Fuck to sleep van Adam Mansbach, ook in het Nederlands vertaald overigens. Jackson heeft dit boek ook al eens voorgelezen, dat kun je hier terug luisteren. Mansbach heeft Jackson blijkbaar gebeld om te vertellen dat hij een nieuwe versie van zijn prentenboek had geschreven (hij noemt het zelf een gedicht) en gevraagd of hij het opnieuw voor wilde lezen. En dat heeft hij dus gedaan. Ik vind het grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.