Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Rondleidingen in mijn favoriete bibliotheek

8 augustus 2008 | 1 Comment

 

 

 

De bibliotheek van het Rijksmuseum is een van de mooiste bibliotheken die ik ken. Nou ben ik als lid van het Cuypersgenootschap misschien wel een beetje bevooroordeeld, maar toch. Ik heb hem vroeger wel eens bezocht, helaas bleef het dan vaak beperkt tot een gestolen blik op weg naar de studiezaal.

In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad worden er in de maand augustus rondleidingen georganiseerd. Geweldig! Maar: alleen op donderdagen, om 10 uur en om 11 uur. En dan moet ik werken. Dus eigenlijk zijn die rondleidingen alleen bedoeld voor bejaarden, huisvrouwen (en -mannen) of studenten. Of niet dan? Of zou het in zo’n mooie instelling precies zo werken als in sommige bibliotheken: eigenlijk durft niemand die rondleidingen te doen, of mensen willen het wel doen maar dan niet buiten de reguliere werktijden en zeker niet in het weekend.

Nou zie ik in het programmaboekje wel dat de rondleidingen in de andere deelnemende bibliotheken ook op doordeweekse dagen onder kantoortijd zijn, maar het zit me toch een beetje dwars dat mijn favoriete bibliotheek daar zo bezoekersonvriendelijk in is.

In het programmaboekje zie ik overigens ook dat de rondleidingen die op de site van het museum als “extra toegevoegd vanwege grote belangstelling” staan, bij het drukken van het boekje (in april) al gewoon ingepland waren. Flauw….

One person is talking about “Rondleidingen in mijn favoriete bibliotheek

  1. Ha Tenaanval,
    Kun je geen snipperdag nemen? Extra leuk van zo’n uitstapje is dat je je tussen al die bejaarden lekker jong kunt voelen.
    Groet van schrvrdzs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.