Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Opruiming wegens weg

22 februari 2012 | 4 Comments

Briefje in de etalage van een tweedehandsboekwinkel in de Gasthuismolensteeg in Amsterdam. Kon het niet laten om er een fotootje van te maken want ik vind het zo’n mooi briefje.

Ik durfde geen foto te maken terwijl de eigenaren aanwezig waren. Ik ging er althans vanuit dat die twee oude mensen aan dat tafeltje achterin de winkel de eigenaren waren. Daarom ben ik vanavond even terug gegaan, met een iets te donkere foto als resultaat.

Ze verkopen niet alleen tweedehandsboeken maar ook curiosa. En LP’s. Maar niet meer lang, want de winkel staat te koop. Jammer. En niet alleen vanwege de mooie briefjes.

4 people are talking about “Opruiming wegens weg

  1. @ boekendingen,
    Bedankt voor de aanvulling. Ik heb geprobeerd meer informatie over het Antiquariaat op internet te vinden, maar dat is me niet gelukt, dus bedankt!

  2. Honderden keren door die steeg gefiets;tientallen gekeken wat ze hadden, zelden naar binnen, wel eens wat gekocht.In Engeland en omgeving heb je dit soort winkeltjes nog wel, maar OXfam concurreert ze weg, net zoals hier de Kringloop.En 2ehands bij bol.men denkt dat boeken daar goedkoop zijn.Onzin natuurlijk. Ik blijf gewoon bij DeSlegte en het waterlooplein scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.