Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Op de Eerste Hulp

2 december 2010 | 7 Comments

Kijk zo kan het ook. De boekbinders van de Harold B. Lee Library hadden een heel informatief filmpje kunnen maken over hun werk, maar ze maakten dit. Een parodie op de begintitels van E.R. (voor de niet tv-kijkers: een populaire tv-serie waar George Clooney ooit zijn carriere begon).

En dit is hun toelichting: We help good books get better! The book repair department at the Harold B. Lee Library at Brigham Young University works tirelessly to mend, repair, revive, and bring books back to life.

Hoezo, werken in de bibliotheek is saai?

7 people are talking about “Op de Eerste Hulp

 1. Je niet meteen persoonlijk aangesproken voelen he. Volgens mij werken er alleen al op die afdeling Bookrepair meer mensen dan in de hele bibliotheek Langedijk….

 2. Mooi filmpje! Met toewijding je werk doen, en met een beetje overdrijving laten zien wat het belang ervan is, ik vind het hartverwarmend.
  Zo’n filmpje zou ook gemaakt kunnen worden voor / door / in vestigingen van de sociale werkvoorziening, die momenteel bedreigd worden met bezuinigingen, waardoor kwetsbare werknemers die zelfvertrouwen en trots ontlenen aan hun werk misschien weer thuis komen te zitten.

 3. @Irene
  Of op de afdeling Collecties van PB… Of in een zorginstelling waar ze iets met die collecties doen. Ik ga bijna vloeken, maar ik hou me in 😉

 4. @ Arda: denk jij dat de afdeling Collecties van PB en de zorginstellingen grappige overdrijving nodig hebben om het belang van de collecties voor de bewoners duidelijk te maken? En verwacht je dat bibliotheekdirecties die zeggen dat ze geen behoefte meer hebben aan deze collecties er dan anders over zullen gaan denken?

 5. @Irene,
  Ik vond je zin ‘Met toewijding je werk doen, en met een beetje overdrijving laten zien wat het belang ervan is’ erg van toepassing. Een beetje reclame voor de collecties zou er denk ik inderdaad voor hebben kunnen zorgen dat de directies anders besloten hadden. En reclame is heeft toch altijd wel wat overdrijving in zich?

 6. @Irene,
  Ik bedoel met directies de bibliotheekdirecties. Op PB zou het geen invloed hebben gehad, want daar hebben we het belang van collecties vaak genoeg benadrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.