Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Op blote voeten naar de bieb

24 april 2009 | 2 Comments

omslag-op-blote-voeten

 

 

 

 

 Het strand-bibliotheek-seizoen werd afgelopen dinsdag geopend met de presentatie van het boek Op blote voeten naar de bieb. In een strandtent in Zandvoort werd het boek over vier jaar ervaringen met strandbibliotheken overhandigd aan de wethouder van Zandvoort. Bij het boek is ook een USB-stick gemaakt voor alle deelnemende bibliotheken met daarop alle gegevens die ze nodig hebben om het volgend jaar zelf te doen.

Het is een mooi boek geworden met foto’s van alle 15 strandbibliotheken die er vorig jaar waren (inclusief Makkum) en interviews met betrokkenen: o.a. met de filiaalchef van de Albert Heijn uit Egmond die de plaatselijke strandbibliotheek sponsorde.

Het feestje bij de boekpresentatie was een groot succes, daarbij werden we wel geholpen door het fantastische weer. Stralend zonnetje, het strand, vrolijke collega’s en geweldige hapjes. Iedereen kreeg weer zin in het nieuwe seizoen.

De provincie Zuid-Holland subsidieert de strandbibliotheken dit jaar voor het laatst, Noord-Holland doet het dit jaar al niet meer. Jammer, maar wel begrijpelijk want de subsidie kwam uit het vernieuwingsgeld van de provincie en na 5 jaar kun je niet meer met goed fatsoen volhouden dat het nog steeds vernieuwend is. Er wordt vanuit het vak nog steeds kritisch naar de Strandbibliotheken gekeken maar als ik zie wat het heeft opgeleverd aan goodwill bij het publiek en de politiek en wat het teweeg heeft gebracht in de contacten en de mentaliteit van bibliotheekmedewerkers ben ik er nog steeds heel tevreden over.

Op 3 juli a.s. wordt de Strandbibliotheek voor de laatste keer geopend door de gedeputeerde. We zijn druk bezig met de voorbereidingen, dit laatste seizoen komen we met een paar hele bijzondere projecten, daarover de komende maanden meer. Nu eerst hopen op een mooie zomer.

2 people are talking about “Op blote voeten naar de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.