Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Nederland Leest op Schiphol

11 november 2011 | 4 Comments

 Ook in de Airport Library besteden we aandacht aan Nederland Leest. We delen exemplaren van Het leven is vurrukkuluk uit en vandaag organiseerden we een feestje. Dj Gerrit-Jan van Ham draaide jaren ’60 plaatjes op een prachtig pickupje en atrice Wilma Ligthart kroop in de huid van Panda. Ze voerde gesprekken met voorbijgangers over het leven en literatuur en aan de Nederlanders las ze een fragment uit het boek voor. Mensen reageerden blij verrast en er kwamen de meest prachtige antwoorden op de vraag: “Waarom is het leven vurrukkuluk?” Karen Bertrams was er bij en heeft alles gefilmd, dat wordt vast een prachtig filmpje.

Stewardessen, schoonmakers, kantoormensen van Schiphol hebben vandaag kennis gemaakt met het boek en buitenlandse reizigers zijn aangenaam verrast door deze actie. Dat zeiden ze namelijk bijna allemaal met zoveel woorden. Meer foto’s van vanmiddag vind je hier.

4 people are talking about “Nederland Leest op Schiphol

  1. Gisteren op 11-11-11 heb ik uren in de Public Library van Schiphol kunnen praten met al die buitenlandse reizigers, stewardessen, schoonmakers en of zakenmensen waarom ” Het Leven Zo Vurukkulluk ” is ?! Iedereen had er wel iets over vertellen. De mooiste uitspraak kwam van een jonge vrouw uit Sierra Leone ” Life is now ‘verrukkulluk’ because after war I am finally happy, with my husband and 3 beautiful children”

    Een bijzonder moment was het voorlezen aan de man, die net zijn verkering had verbroken, baan opgezegd, en voor onbepaalde tijd naar India vertrok.Hij was een groot fan van Remco Campert, en genoot ervan dat Panda (ik) hem net voor zijn vertrek nog even voorlas uit zijn lievelingsboek” Het leven is verukkulluk”

    Wilma Ligthart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.