Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Meer verhalen uit de Airport Library

11 maart 2012 | 2 Comments

 Sinds een paar weken zitten er stopcontacten in de leestafel van de Airport Library. Sinds we die hebben zijn regelmatig alle stoelen aan de leestafel bezet. Nou hadden we al niet te klagen over gebrek aan bezoekers, maar nu zitten er nog meer mensen met hun laptopje te werken. Of een boekje te lezen terwijl ze hun telefoon opladen.

Het aanleggen van die stopcontacten heeft nogal wat moeite gekost, o.a. omdat de ontwerper van de bibliotheek dat geen goed idee vond “want dan gaan mensen daar met hun laptop zitten werken en dat hoort niet in een bibliotheek”. (duh..) Maar de aanhouder wint en daarom zijn de stopcontacten er nu toch.

Mensen gebruiken de bibliotheek om te werken, te lezen of om gewoon een beetje voor zich uit te staren. Ze luisteren naar een selectie van Nederlandse muziek (die de CDR in samenwerking met Muziek Centrum Nederland voor ons heeft samengesteld) of ze bekijken een filmpje op een van de iPads. Ze staan even stil bij de foto exposities op de schermen, of bij de vitrines. Op dit moment heeft de bibliotheek van het Van Goghmuseum daar een presentatie gemaakt over de brieven van Van Gogh. En sinds vorige week loopt er een heel bijzonder project: op een van de schermen is het gedicht Welcome Stranger van K. Michel te lezen, in een animatie van Dirk Vis.

Mensen reageren nog steeds verrast op de bibliotheek.  We hebben vaste klanten (zoals de beveiliger van Poolse afkomst die in zijn lunchpauzes Harry Mulisch in het Pools komt lezen) maar de meeste bezoekers komen voor het eerst. Zoals deze Brit, die breeduit begon te lachen toen hij de bibliotheek zag. Hij vroeg of ik een foto van hem wilde maken want “this is the most amazing airport I’ve ever been”.  En toen bleek dat zijn vlucht vertraagd was mompelde hij “Could have been worse, I could have been stuck on a British airport..”.

2 people are talking about “Meer verhalen uit de Airport Library

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.