Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Meer over #LibCampNL

6 maart 2012 | 2 Comments

Nog drie weken tot 31 maart, dan vindt het eerste Library CampNL plaats en ik word er steeds blijer van. Nu al, terwijl het nog plaats moeten vinden.

Ik word er blij van omdat er zich al meer dan 100 mensen hebben aangemeld, zonder dat we daar heel veel moeite voor hebben gedaan. En omdat ik op de deelnemerslijst niet de “usual suspects” zie, maar juist veel namen die ik niet ken. Ongetwijfeld omdat er veel mensen komen uit universiteits- en hogeschoolbibliotheken maar ik hoop ook omdat er mensen komen die niet zo vaak naar naar symposia gaan. Die niet komen “omdat het er nu eenmaal bijhoort” maar omdat ze iets te melden hebben, of omdat ze iets willen weten. Want dat is het principe van LibCamp, je komt met een bepaald doel en er wordt ook een actieve bijdrage van je verwacht. Je kunt niet achterover gaan zitten en maar een beetje afwachten wat er gebeurt want dan gebeurt er niks. Wij (het organisatiecomité) faciliteren het geheel maar hebben verder geen inhoudelijke bijdrage, behalve als deelnemers aan de discussie. Er zijn geen sprekers, er zijn geen presentaties, niks.

We hebben de locatie geregeld (met nogmaals veel dank aan de HvA) en een lunch en waarschijnlijk ook een borrel en sponsors maar verder laten we het over aan de aanwezigen. Aan het begin van de ochtend wordt geïnventariseerd waar “men” het over wil hebben en wordt er een programaatje opgesteld en dan laten we het los. Zodra er twee mensen zijn die het over hetzelfde onderwerp willen hebben zouden die al aan de slag kunnen: er zijn verschillende ruimtes beschikbaar, maar het Kohnstammhuis heeft heel veel hoekjes en zitplekken (met stopcontacten…) dus dat zou zichzelf moeten wijzen. Omdat het programma   ‘sochtends wordt vastgesteld is het wel belangrijk dat iedereen om 10 uur aanwezig is want als je rond het middaguur komt binnenwaaien heb je het belangrijkste gemist. Een voorlopig programma staat inmiddels op de site. Daar vindt je ook alvast een paar ideeën voor sessies, voel je vrij om er iets aan toe te voegen.

Er komen ook journalisten, maar ik ga er van uit dat de beste verslagen van de deelnemers zelf komen. Ik heb de bekende live-bloggers ook op de deelnemerslijst zien staan en anders is er altijd nog de # libcampnl voor mensen die niet aanwezig kunnen of willen zijn.

En ik word natuurlijk ook heel blij van het Cakecamp. We hebben inmiddels 9 aanmeldingen (voor cake, cakejes en scones) dus waarschijnlijk is er voor iedereen wel een klein puntje zoetigheid. Maar daar kan nog meer bij 😉

2 people are talking about “Meer over #LibCampNL

  1. Ja, ik zag dat er in de UK ook weer een LibCamp komt. Leuk! Helaas werkt de iPlayer van de BBC niet in Europa dus ik kan de Hairy Bikers niet zien. Maar ik heb mijn eigen recept voor appeltaart :-). De recepten worden denk ik verzameld op CakeCampNL, dus die zou ik in de gaten houden….
    Mede dankzij jouw getwitter over het eerste Britse LibCamp ben ik op het idee voor een Nederlandse versie gekomen, dus bedankt daar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.