Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Libraries change lives

12 december 2014 | 3 Comments

Dit filmpje liet Prinses Laurentien gisteren zien, tijdens haar presentatie op het Nationale Bibliotheekcongres. Daar ging het in première. Het is gemaakt in opdracht van Public Libraries 2020, onderdeel van The Reading & Writing Foundation oftewel de Stichting Lezen & Schrijven.  Aardig filmpje, dus ik deel het hier graag.

Wist helemaal niet van het bestaan van die internationale tak van Lezen & Schrijven maar ik vind het een mooi initiatief, dat programma. Libraries strengthen communities by empowering individuals, whether it be through literacy training, free internet facilities or non-formal learning. Wie kan daar nou tegen zijn?

3 people are talking about “Libraries change lives

 1. Beste Jeanine,

  fijn dat je Public Libraries 2020 een warm hart toe draagt en verder verspreidt. Als je de VOB site en nieuwsbrief een beetje volgt, had je al veel eerder hiervan geweten. 😉

 2. Beste Francien,
  Zoals je wellicht aan de datum boven het filmpje ziet heb ik dit in december vorig jaar al gedeeld. Dat was twee dagen nadat het gepresenteerd werd op het Biebcongres. Ik kan me niet herinneren dat ik daar voor die tijd iets over heb gelezen in de VOB Nieuwsbrief. Misschien heeft er al eerder iets over op de website gestaan, maar daar is zonder inlog niet erg veel informatie te vinden is mijn ervaring.
  En gezien het aantal keren dat deze blogpost in december gedeeld is was ik er volgens mij vrij vroeg bij. Ik heb het overigens ook via verschillende kanalen van de Airport Library gedeeld. Ook in december. Want ik vind het een mooi initiatief en een mooi filmpje.

 3. Beste Jeanine,
  Mijn reactie betreft je passage “Wist helemaal niet van het bestaan van die internationale tak….”
  In juni 2014 heeft de VOB via site en nieuwsbrief voor iedereen leesbaar dit nieuws gebracht.
  Overigens staat ca. 95% van de info op de VOB site in het publieke deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.