Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Lezen voor je imago

14 april 2008 | Comment

Via de startpagina van WordPress kom ik af en toe op andere interessante WordPressblogs, zo kwam ik vorige week op dit blog: stuffwhitepeoplelike. En daar werd wel een heel urgent probleem aangesneden: namelijk wat doe je als je nieuwe liefde niet de juiste of zelfs (nog erger) de verkeerde boeken heeft gelezen? In de VS is dat een regelrechte ramp. In elk geval volgens de makers van dit blog.

Ik geloof niet dat het in Nederland ook zo’n probleem is. Tenminste niet in de kringen waar ik me begeef.
En niet in die mate zoals hier beschreven wordt: dat je je verkering uitmaakt omdat je nieuwe vriendje zegt dat ie de Da Vinci code zo boeiend vond. Al is dat wel een boek dat iedereen gelezen heeft maar waar heel veel mensen toch een beetje lacherig over doen, alsof ze zich er inderdaad voor schamen. Vraag me wel af wat de Nederlandse versie van “the Pushkin problem” is. Welk literair grapje moet je snappen om niet door de mand te vallen?

Ik bedenk me opeens dat ik zo’n blog tegenkomen heel leuk vind omdat dat iets is waarvan ik niet wist dat het bestond. En dat heb je natuurlijk niet met Netvibes of Del.ici.ous want dan krijg je meer van hetzelfde binnen. Is ook interessant maar ik wil liever verrast worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.