Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Lezen in de taxi

18 juni 2011 | 3 Comments

Een mooie aan- vulling voor mijn verzameling “leesbevordering op bijzondere plaatsen”. Na het strand, het park en het vliegveld nu dan een taxi. Een boekhandelsketen in Caïro heeft 50 taxi’s voorzien van een kleine collectie boeken, zodat passagiers die uren in de file staan tenminste iets te lezen hebben. Om de verveling tegen te gaan en het lezen te stimuleren.

In een stoffen zak die aan de voorstoel is bevestigd zitten vijf boeken die de chauffeurs op ieder gewenst moment kunnen ruilen. De boeken zijn aan de boekhandel geschonken door donateurs. Het project is vorig jaar klein gestart en inmiddels doen er al 200 taxi’s mee.

Leuk detail is dat er kaartjes zijn toegevoegd waarop passagiers niet alleen hun mening over het boek op schrijven maar ook over de taxi en over hoeveel de chauffeur van het boek afweet. Elke maand is er een prijs voor de beste chauffeur. De Taxi der kennis is een groot succes: passagiers zijn enthousiast en de chauffeurs ook. Zij delen de boeken met hun gezin en zo wordt iedereen er wijzer van. In totaal rijden er  in Caïro ruim 30.000 taxi’s rond, dus ze kunnen nog wel even vooruit.

3 people are talking about “Lezen in de taxi

  1. Wat leuk om te lezen dat Caïro taxi’s met boeken heeft. Zo kan je tijdens je rit wat extra inspiratie opdoen en de tijd doden. Het is daarnaast ook een erg goede marketingstrategie voor de boekhandel!

  2. Mooi initiatief zeg! Goed om een taxirit te combineren met het opdoen van lokale informatie bijvoorbeeld. Wanneer je op vakantie bent kan het een goede manier zijn om wat meer te weten te komen over de plek waar je je bevindt. Ik zou het ook graag zien in ons land :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.