Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Levenslessen van Dr Seuss en Burning Man

22 januari 2012 | 7 Comments

Het boek Oh the places you”ll go to schreef Dr. Seuss vlak voor zijn dood. Het is een mooi en bemoedigend verhaal over de hoogte- en dieptepunten in een mensenleven. Geschreven voor kinderen, maar eigenlijk (ook) bedoeld voor volwassenen. Zoals wel meer boeken van Seuss.

Regisseur Teddy Saunders laat een aantal bezoekers van Burning Man 2011 het verhaal vertellen en dat levert een prachtig filmpje op. Het festivalterrein is surrealistischer dan decorbouwers in Hollywood kunnen bedenken en de bezoekers zijn fantasievoller dan welke acteur ook.

Prachtig! Ook als je niet van The Cat in the Hat houdt en ook als je How the Grinch stole Christmas niet kunt uitstaan.

7 people are talking about “Levenslessen van Dr Seuss en Burning Man

 1. @ Karen,
  Moet je wel snel zijn: de eerste twee rondes in de voorverkoop zijn al uitverkocht. In maart is je laatste kans om nog een kaartje voor dit jaar te bemachtigen….

 2. Ik ben een van die Seuss-niet-liefhebbers. (Haten is niet waar.)
  Maar door dit filmpje ben ik wel het boek (nederlandse vertaling) gaan bekijken. De tekeningen en de kleuren vind ik heel lelijk, maar ik kan me voorstellen dat het in de VS vaak cadeau wordt gegeven aan mensen die hun middelbare school-diploma hebben gehaald. Het is een blij en krachtig gedicht. Het filmpje van Burning Man is er een oneindig veel mooiere illustratie bij.
  Dank voor het plaatsen.

 3. @Piet,
  De illustraties in het boek zijn erg lelijk, dat ben ik met je eens. Dr. Seuss is sowieso een betere schrijver dan illustrator. Zijn teksten zijn over het algemeen wel erg sterk en dit boek spant daarbij de kroon.
  Ben blij dat je het filmpje ook mooi vindt.

 4. hallo, zijn van plan om in naar burning man te gaan , geen idee hoe eraan te beginnen , suggesties welkom
  groetjes

 5. Ivo,
  Je moet eerst zorgen dat je kaartjes hebt, die kun je bestellen via de site van Burning Man. Moet je wel snel zijn want de voorverkoop is al begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.