Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Let there be cake #libcampnl12

17 februari 2012 | 6 Comments

In navolging van ons Britse voorbeeld wordt er tijdens het Library Camp nu ook een Cake Camp georganiseerd. Zoals ik in mijn aankondiging al schreef vond ik dat een van de leuke aspecten van het Libcamp en gelukkig was Janneke Staaks dat me eens. Dus zijn wij (in de geest van de  unconference) bij elkaar gaan zitten en hebben we bedacht hoe we zo’n cakecamp aan moeten pakken.

En dat is eigenlijk heel simpel: wij faciliteren en de deelnemers brengen taart mee. Als ze willen tenminste. Appeltaart, worteltaart, Limburgse vlaai, Friese kruidkoek of Belgische wafels, maakt niet uit wat zolang het maar zelfgemaakt is. Neem je baksel mee naar Amsterdam, mét een aanduiding van wat het is, voorzien van je naam. Zodat de deelnemers tenminste weten wie ze moeten bedanken voor al dat heerlijks. En zodat je eventueel recepten kunt navragen, want het delen van ervaringen hoeft zich niet te beperken tot bibliothecaire onderwerpen.

admin-ajax.phpWe hebben al één aanmelding. Als het daarbij blijft dan staan er straks 3 taarten in de koffiehoek (van Janneke, Sandra en van mij) dus dat worden dan héle kleine stukjes als we die met z’n 120-en moeten delen. Maar ik hoop uiteraard dat er meer mensen mee zullen doen en dat we niet alleen met nieuwe ideeën over bibliotheekwerk naar huis kunnen gaan maar ook met nieuwe recepten.

Als je van plan bent om mee te doen kun je dat hier eventueel al melden, of via Twitter natuurlijk. En je kunt je hier ook nog steeds aanmelden voor het LibraryCamp, ook als je geen taart meeneemt.

6 people are talking about “Let there be cake #libcampnl12

 1. Ik wil best iets eetbaars meenemen, maar dan gewoon iets uit een winkel. Verwacht niet van mij dat ik een avond in de keuken ga staan. Het moet wel leuk blijven.

 2. Irene,
  Je hoeft niet perse iets mee te nemen hoor, voor catering wordt gezorgd (dankzij de sponsoring van Bibliotheek.nl). Het Cake Camp is puur bedoeld voor de mensen die lol hebben in zelf taart bakken en onze inschatting is dat er daar best een paar van zullen zijn bij de deelnemers.

 3. Ik ga scones bakken en meenemen met de bijbehorende room en jam. Ik heb begrepen van Wikipedia dat als je suiker toevoegd aan een scone, het bij de cake-familie gerekend mag worden 🙂

 4. @ Leo,
  Bakker Hartog is zo ambachtelijk, dat kunnen we wel door de vingers zien 🙂 Maar nogmaals: je mag best met lege handen komen hoor….

  @ Wilma,
  Scones eet je bij de thee, en dus is het taart. Lijkt me simpel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.