Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Lekker bezig

6 januari 2013 | 6 Comments

iisg janeDeze maand bestaat mijn blog 5 jaar. En omdat je elk feestje moet vieren wilde ik dat lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom heb ik me voorgenomen om in januari elke dag een stukje te schrijven. Om niet te wachten totdat ik me ergens kwaad over maak of totdat ik ergens een gefundeerde mening over heb maar gewoon, elke dag een stukje te schrijven.

Als oefening. Omdat ik vind dat het blog een beetje begint in te kakken. Eens kijken of ik er zo weer wat spunk in krijg. En omdat ik soms veel te lang bezig ben met schrijven omdat ik me door van alles en nog wat laat afleiden, wat meer routine helpt daar misschien bij. Misschien is het ook wel goed voor mijn schrijfstijl en kan ik mezelf tevens trainen om wat makkelijker een onderwerp te bepalen.

Tot nu toe valt het me niet tegen, dat schrijven, maar het is (nog) kerstvakantie dus ik had tijd genoeg. Morgen begint het echte leven weer, eens kijken hoe het dan gaat.

6 people are talking about “Lekker bezig

 1. Gefeliciteerd met je lustrum! Dan moet mijn blog dus ook ongeveer jarig zijn, maar jij hebt het veel beter en consequenter volgehouden. Een maand lang elke dag iets schrijven, dat heb ik toevallig niet zo lang geleden ook geprobeerd en het is gelukt. Maar makkelijk vond ik het niet, dus ik wens je sterkte en succes.
  Dat je blog aan het ‘inkakken’ zou zijn, daar heb ik overigens nog niets van gemerkt. Ik vind het nog steeds een leuk en boeiend blog, een van de betere. Dus op naar de tien!

 2. Schrijver,
  Dank je! Zowel voor de felicitatie als voor het compliment. Jouw blog moet nu inderdaad ook zo’n 5 jaar oud zijn want we zijn in dezelfde periode begonnen. Jij hebt een keer een pauze ingelast maar daar staat tegenover dat je veel vaker blogt dan ik. En je bent een tweede blog begonnen dus volgens mij ontlopen we elkaar niet zoveel….

 3. Gefeliciteerd met het vijfjarig bestaan van je blog en succes met elke dag bloggen. Wanneer je er eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders meer (en dienen de onderwerpen zich vanzelf aan, is mijn ervaring.)

 4. Gefeliciteerd met het jubileum. Maar, inkakken? Waar precies dan? Je blog is één van de weinige die (of is het dat?) ik regelmatig lees. Het inkakken was me tot nu toe niet opgevallen. Maar ik zal er op gaan letten.

 5. Ton,
  Het is maar een gevoel he, van dat inkakken. Heb het idee dat ik vroeger relevantere stukken schreef, of in elk geval feller was. Maar misschien verbeeld ik me dat, kan ook. Vind het in elk geval wel een mooie oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.