Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Kinderboekenweek in de Airport Library

14 oktober 2011 | Comment

De Airport Library vertegenwoordigt alle Nederlandse openbare bibliotheken en dus sluiten wij ook aan bij de landelijke acties van de CPNB. Nu in de Kinderboekenweek voor het eerst.

Vanwege een klein logistiek probleempje ging de actie met de striptekenaar die striphelden zou gaan tekenen in de bibliotheek vandaag niet door. Maar we hebben vanmiddag wel twee hele grote kleurplaten (120 x 80 cm) opgehangen, overgenomen uit het met een zilveren penseel bekroonde boek Kleuralles van Joëlle Jolivet.  Op initiatief van Karen Bertrams (stem op Karen!).

Briefje erbij dat het om een bekroond boek gaat en een potje met kleurpotloden en kijken wat er gebeurd.  De Hollandse kinderen die de kleurplaten als eerste ontdekten begonnen (natuurlijk) onmiddellijk met het schrijven van vieze woorden op de kleurplaat, die waren een kwartiertje later alweer doorgestreept. (niet door mij…)

Er ligt ook een exemplaar van het boek, te gebruiken als kleurboek.

Mocht je een dezer dagen dus nog op Schiphol komen: een van de twee kleurplaten hangt op grote-mensen hoogte, je bent van harte welkom om ook een vakje vol te kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.