Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Indrukken uit Londen, deel 2

31 oktober 2012 | 1 Comment

Waarschuwing vooraf: dit wordt een nogal mat stukje. Deels omdat ik erg moe ben, maar ook omdat ik vreselijk aan het worstelen ben met WordPress en de iPad. Gisteravond ook al, daarom zit de foto in de vorige post op zo’n rare plek en nu lukt het me niet om een youtubefilmpje te uploaden.

Want ik had het filmpje van SchipholTV (over het Voorleesontbijt in de bibliotheek) waarmee ik mijn presentatie afsloot hier graag nog een keer laten zien. Maar dat is me dus blijkbaar niet gegund. Misschien pruts ik het filmpje er nog in als ik terug ben, anders moet je het zelf maar even opzoeken.

Het was een vreemde dag vandaag op de conferentie. Mijn presentatie over de Airport Library ging redelijk goed, er werd in elk geval erg enthousiast over getwitterd. Maar ik zat ingeklemd tussen twee presentaties over wat voor carriereperspectief je hebt als je de bibliotheekopleiding hebt afgerond. Best interessant, maar de doelgroep (studenten) zat niet bepaald in de zaal. En daarbij kwam dat de dame na mij aanwezig was via Skype. Na ongeveer 3 minuten werd de verbinding slecht en viel van ieder woord dat ze zei het eerste deel weg.

Er waren vandaag erg veel presentaties over wetenschappelijke bibliotheken en over het onderwijs. Vaak best interessant en voor mij erg leerzaam: het meeste was nieuw voor me, een geval van de klok en de klepel. Maar over het gebruik van Google Forms bij bibliotheekinstructie op een universiteit in Noorwegen raak ik toch net iets minder enthousiast dan over het al dan niet gebruiken van het retailmodel door openbare bibliotheken. Terwijl dat toch echt een aardige presentatie was.

De keynotespeaker vandaag was de nieuwe directeur van de British Library, tot voor kort directeur van de digitale afdeling van de BBC. Leuke man, goed verhaal, maar geen kick in the ass zoals David Lankes die gisteren gaf. Aldus een Canadese dame die ik sprak. Van een bibliotheekleverancier overigens.

Om terug te komen op mijn presentatie: de reacties na afloop waren leuk. Niks nieuws, maar allemaal in de categorie “love the idea!”. Ik realiseer me wel dat ik voor een volgend internationaal publiek misschien iets beter moet uitleggen dat Schiphol de naam is van het vliegveld van Amsterdam. En dat dat eigenlijk ons enige internationale vliegveld is (sorry Rotterdam) dus dat je daar vanzelf terecht komt als je via Nederland vliegt. En ik ben heel benieuwd of ik nog iets ga horen van die dame uit Nigeria (!) die ook bibliotheken op het strand en op het vliegveld wil….

Afwachten maar. Ik heb in elk geval wel een leuk contact gelegd met Michael Stephens die wil helpen met het promoten van de bibliotheek. “I follow you on twitter, love what you’re doing!” dus wie weet wat dat nog eens oplevert.

Heb voorlopig wel weer even genoeg bibliotheken gepraat. Nu even een paar dagen iets anders doen. Nog even van Londen genieten.

One person is talking about “Indrukken uit Londen, deel 2

  1. Goed gedaan en wat heb je er weer snel over geblogd. Vond het erg gezellig je weer te zien en te spreken. Geniet nog lekker van Londen. Ik ben inmiddels weer bijna in Den Bosch.

    Groetjes
    Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.