Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

In de klas bij David Lankes

22 juli 2013 | 1 Comment

David Lankes geeft een online Masterclass. Niet zoals vorig jaar in Amsterdam staand voor een zaaltje, uit de losse pols pratend over onderwerpen die uit de zaal worden aangedragen maar zittend achter zijn bureau (op de universiteit en in zijn eigen huis) en met een zorgvuldig opgebouwd programma.

De masterclass bestaat uit vier modules, vanaf 8 juli wordt er elke maandag een module online gezet. Er is een twitterfeed en een forum waar je vragen kunt stellen en ideeën kunt uitwisselen. En een enorme literatuurlijst, voor een groot deel bestaand uit hoofdstukken uit zijn Atlas of New Librarianship. Die literatuurlijst is bedoeld voor serieuze studie of voor echte studenten, die kunnen studiepunten verdienen met deze online cursus. Maar de lessen zijn ook heel geschikt om zo te volgen. Iedere module bestaat uit een aantal video’s, oudere en nieuwere waarin Lankes steeds een deel van de stof toelicht. Aan zijn uiterlijk kun je aflezen hoe oud de video is: Lankes is herstellende van lymfeklierkanker, dus in de ene video is hij zwaarder en heeft ie meer haar dan in de andere. Zijn enthousiasme voor het onderwerp lijdt gelukkig niet onder zijn ziekte.

Uiteraard ben ik (fan) de cursus aan het volgen, ik heb module 1 bijna af. Het valt nog niet mee, want het zijn veel meer video’s dan ik had gedacht. De laatste 5 zijn zo te zien vrij kort, korter in elk geval dan de allereerste die je hierboven ziet. Alle video’s staan ook op Vimeo, maar aanmelden voor de cursus is heel eenvoudig en dan krijg je de filmpjes tenminste in een aanbevolen volgorde te zien. Het leverde mij in elk geval al een hoop stof tot nadenken op. En dan moet ik nog drie modules..

Een aanrader!

One person is talking about “In de klas bij David Lankes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.