Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Hoe zoeken mensen op internet? Vreemde zoektermen

18 januari 2013 | 2 Comments

Tokyo MelihVia het dashboard van WordPress kan ik zien via welke termen mensen op mijn blog terecht komen. Meestal zijn die termen logisch en duidelijk en als dat niet zo is zijn ze met enig nadenken wel te herleiden: over waarom is management een kunst heb ik nooit geschreven, maar wel over kunst en ik heb het woord management ook vaak genoeg gebruikt. Maar sommige zoektermen blijven me verbazen. Ik verbaas me over het feit dat mensen die überhaupt gebruiken, en ik vraag me af hoe Google die vervolgens tot mijn blog brengt. De opvallendste termen heb ik het afgelopen jaar verzameld, wat denk je hier van:

– hoeveel vrouwen plassen staand

– sommige mensen denken dat ze leuk zijn maar dat zijn ze niet

– iemand die denkt wat een saai feest

– dus ik weet het niet maar heb het zelf veroorzaakt

–  voordat jij een oordeel over mijn leven velt

– dat je dan een serie foto’s maakt waar je zó trots op bent, dat je de

– beetje somber,weet niet waarom

– ouderen met fantasieverhalen die niet kloppen

– wat is het verschil tussen 12°c en -2°c

– wesley snijder tshirt raar

– ik doe alsof ik niets zie

– playboy logo kleurplaat

– boek met een skulet (deze snap ik wel maar ik vind de typefout zo schattig)

Daarnaast is het raar om namen in die zoeklijst te zien van mensen die je kent, maar nooit over hebt geschreven. Nog gekker zijn de namen van mensen waar je nog nooit van hebt gehoord laat staan over hebt geschreven. Hoe komt dat in vredesnaam bij mij terecht? En wat ik me eigenlijk ook wel afvraag: balen die mensen niet vreselijk? Want die vinden het antwoord dat ze zoeken hier echt niet…

2 people are talking about “Hoe zoeken mensen op internet? Vreemde zoektermen

  1. Grappig! Met plezier je stukje gelezen. Overigens ter info, ik kwam per toeval via WordPress op je site, en niet via een zoekwoord. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.