Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Hoe ruikt bibliotheek?

28 januari 2014 | Comment

kaars2Dit is niet zomaar een kaars, maar een handgemaakte. Het glas waar de kaars in zit is mondgeblazen en je krijgt er een witte presentation box bij. En hij ruikt dus naar bibliotheek. Dat wil zeggen, hij ruikt naar Peach and Plum, interspersed with Violet, Leather and Vanilla – the result is a wonderfully rich scent, reminiscent of ancient wood-paneled libraries. De kaars is te koop via Net-A-PorterThe world’s premier online luxury fashion destination.

Andere kaarsen in deze serie hebben namen als Apocalyptic en Carrousel, ik vraag me af hoe die dan ruiken. Al kan ik me bij de geuren Cotton Poplin en Fleur Fantôme weer wel iets voorstellen. Waarschijnlijk moeten we de naam Bibliothèque niet al te serieus nemen en hebben ze gewoon een paar namen gekozen waar mensen een duidelijke associatie bij hebben. Dus laten we het maar als een compliment beschouwen, die naam. Anders dan bij het parfum van Karl Lagerfeld, waar de geur van een boek het uitgangspunt was.

Je moet er trouwens wel wat voor over hebben, voor die unieke kaars: hij kost 55 euro. Bij Ikea koop je een kaars van dezelfde grootte voor 1,99. Maar ja, die ruikt niet naar bibliotheek maar naar kalmerende spa. Klinkt toch een stuk minder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.