Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Hoe de nieuwe stap bevalt

4 februari 2011 | 3 Comments

Tulpen en krokusen / Tulips and crocuses Originally uploaded by eszsara

De eerste week in mijn nieuwe positie zit er bijna op. Ik heb nu drie dagen gewerkt als Teamleider Backoffice in de bibliotheek Bollenstreek en vandaag is het mijn eerste dag als kleine zelfstandige.

Eerste indruk: heerlijk!
Het is lekker om weer terug in de bibliotheek te zijn, om weer tussen de boeken rond te lopen en weer klanten te zien. Die klanten heb ik nog niet gesproken, maar dat komt vast nog wel. Het is ook fijn om weer met praktische dingen bezig te zijn en om nieuwe dingen te leren. En om de touwtjes weer (een beetje) in handen te hebben. Maar wat vooral zo leuk is: de mensen in de Bollenstreek zijn allemaal zo ontzettend aardig. Dat schrijf ik niet (alleen) omdat ze hebben laten merken dat ze mijn blog lezen, maar omdat het ook echt zo is. Ik kwam in een warm bad terecht, dank jullie wel allemaal.

Als kleine zelfstandige ben ik nog wat aan het scharrelen: vanochtend had ik voor het eerst van mijn leven een afspraak bij de bank, dus dat onderdeel is nu ook geregeld. Vanmiddag heb ik mijn werk als Airport Librarian weer opgepakt na twee weken vrij. Eens kijken of we een tentoonstellinkje over Toon Tellegen kunnen maken op Schiphol. De Engelse vertaling van Brieven aan niemand anders heeft vorige week de Marsh Award gewonnen: een prestigieuze prijs voor het best vertaalde kinderboek. Dat is toch een Nederlands cultureel wapenfeit om trots op te zijn.

En als mijn mail nou ook weer gewoon gaat werken dan komt het allemaal goed.

3 people are talking about “Hoe de nieuwe stap bevalt

  1. Fijn dat ze daar aardig voor je zijn. Op het oude nest ben je niet vergeten hoor! Ik heb nog een boek van je, zal ik op een zaterdag de post doen, maar kan niet beloven wèlke zaterdag, want tot nu toe denk ik er alleen aan als het winkelpostkantoortje gesloten is.

  2. Irene,
    Fijn dat ik nog niet vergeten ben.
    Dat boek kun je ook met het transport naar de Bollenstreek sturen hoor. Spaart een postzegel en een wandeling naar het postkantoor uit. Maar dat heeft geen haast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.