Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Het wordt even stil

22 mei 2009 | 10 Comments

Grote trap van entree naar foyer  Originally uploaded by maartmeester

Vorige week zaterdag ben ik op deze trap gevallen. Het is de entree van het Muziekgebouw aan het IJ en ik vind het (nog steeds) een prachtige trap. Echt een showtrap, om in stijl van af te dalen. Maar zaterdag viel ik dus vanaf ongeveer halverwege het onderste deel naar beneden. Niet tot helemaal op de grond, zo’n tree of drie vanaf de vloer kwam ik tot stilstand.

Weet niet precies wat er gebeurd is (of ik uitglee of me verstapte) maar het resultaat is dat mijn enkel gebroken is. Volgende week word ik er aan geopereerd en tot die tijd zit ik in het gips en ben ik aan het oefenen in het lopen op krukken. Dat valt nog bepaald niet mee.

Ik ben dus voorlopig even uitgeschakeld. Ik heb de komende weken waarschijnlijk heel veel tijd om achter mijn computer te zitten maar ik vermoed dat ik veel minder stof heb om te bloggen. Dus vandaar die waarschuwing: het wordt denk ik even stil hier.

10 people are talking about “Het wordt even stil

 1. Ik had al zoiets op twitter gelezen, maar er niet meteen genoeg aandacht aan besteed.

  Bah! Wat een nare ontwikkeling zeg! Veel sterkte in ieder geval en succes met het herstel!

  annemarie

 2. Sterkte Tenaanval! Als je nu toch van een trap moet vallen heb je wel een hele mooie gekozen. Maar het resultaat is minder fraai. Dat wordt doorzetten, maar dat is je gelukkig toevertrouwd. Waarom zou je eigenlijk minder stof hebben om over te bloggen? Of bedoel je dat je hoofd er niet naar staat? Ga maar lekker lezen op je dakterras zou ik zeggen…

 3. @essen2punt0 en Schrijver,
  Bedankt.

  @schrijver, Het dakterras is geen optie helaas want daarvoor moet ik een trap op en dat doe ik met die krukken alleen als het echt moet. Wil niet nog een keer vallen. Heb nu inderdaad wel tijd om te lezen.

  Ik denk dat ik minder stof heb om te bloggen omdat ik minder mee krijg van wat er op bibliotheekgebied gebeurd. En ik vermoed dat vlak na de operatie mijn hoofd niet echt naar bloggen staat. Maar wie weet..

 4. ‘En ik vermoed dat vlak na de operatie mijn hoofd niet echt naar bloggen staat.’
  Dat snap ik!
  Jammer van je dakterras. Heb je dan wel iemand om je planten water te geven? Zo niet: ik kom het graag doen hoor, zeg het maar. Maar herinner ik me niet iets van een watergeefsysteem? Hoe dan ook: als het nodig is, laat het weten! Ik ben dan misschien niet zo mensvriendelijk, maar plantvriendelijk ben ik wel hoor.

 5. Schrijver,
  De planten hebben gisteren water gekregen van de boodschappenbezorger van de dag. Neem aan dat het bezoek dat wel vaker wil doen, maar toch bedankt voor het aanbod.
  Ennuh, dat mensonvriendelijke valt wel mee hoor..

 6. Jeetje Ik had wel gelezen dat je was gevallen maar niet dat je enkel gebroken was. Ik ben ooit eens van een keukentrap gevallen met hetzelfde resultaat. Ik kan me goed voorstellen hoe je je voelde toen je viel en hoe het herstel eeuwig lijkt te duren. Ik wens je veel sterkte,succes met de krukken en ga pas weer werken als je je helemaal weer fit voelt.

 7. Gossie, wat zullen jouw aantallen op de leeslijsten toenemen!

  Eén troost in de vorm van een nog erger verhaal: de tennisleraar van mijn kinderen heeft pas 2 (!)enkels gebroken…..

  Beterschap!!

 8. Het spijt me te lezen dat je op deze trap zodanig ten val gekomen bent dat je je enkel hebt gebroken. Ik kan me voorstellen dat je dan een flinke smak gemaakt hebt.

  Ik ben echter erg blij om (zij het pas erg laat) te zien dat je mijn foto hebt gebruikt om je verhaal te visualiseren. Dank daarvoor!

  Maar terug naar het belangrijkste: ben je inmiddels weer op de been?

 9. @Maarten,
  Sinds 4 weken loop ik weer zonder krukken, maar echt soepel gaat dat nog niet. Omdat ik twee maanden lang mijn enkel niet mocht belasten zijn mijn spieren nogal verslapt maar volgens de fysiotherapeut komt het allemaal weer goed.

  Geweldige foto heb je gemaakt, je ziet de trap in al zijn glorie. Bedankt dat je hem openbaar hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.