Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Het Kinderpersbureau is begonnen!

9 juli 2010 | 3 Comments

Nog een beetje rozig zit ik op de bank na een geweldige en enerverende dag. Het Kinderpersbureau is vandaag gestart en het was een groot succes.

Op zo’n beetje de heetste dag van het jaar stond het Festivalhart van Karavaan op het Roode Steen in Hoorn. Op dat prachtige, knusse plein stond een verzameling van wagens en karren waarin of van waaruit theater werd gemaakt, tosti’s werden gebakken, ijsjes verkocht of gesjoeld. En tussen al die wagens stond ons Kinderpersbureau. We waren erg populair, in eerste instantie omdat wij de enigen waren met schaduw: wij hadden voor partytenten gezorgd dus daar wilde iedereen zitten. Maar toen wij actief kinderen gingen werven en uitlegden wat de bedoeling was ging het vanzelf lopen. Kinderen namen het erg serieus, de meisjes met de witte petjes op de foto hierboven zijn verslaggevers. Ze kijken naar de voorstelling La Cuisine Macabre: humoristisch, prachtig vormgegeven maar wel een beetje eng. Het oordeel was dan ook: “Niet voor watjes”en “Leuk maar onbegrijpelijk”.

Alle reacties waren erg positief, niet alleen van de kinderen, maar ook van de oma’s en de ouders die de kinderen hielpen. De verslaggevers moesten niet alleen vertellen wat ze van de voorstelling vonden maar ze moesten ook een vraag gaan stellen aan een van de theatermakers en een handtekening vragen. Best eng, maar het lukte iedereen om er een te krijgen. Een van de doelen van het Kinderpersbureau is om kinderen actiever naar theater te laten kijken en ze te laten nadenken over wat ze gezien hebben. En dan blijkt dat ze met een klein duwtje best tot een genuanceerder oordeel dan “leuk” of “stom” kunnen komen. Op het weblog van het Kinderpersbureau zijn de foto’s en de verslagen van vandaag te zien, om een beetje een beeld te krijgen. Volgende week komen de filmpjes..

Er zijn nog twee kansen om het Kinderpersbureau ze zien: volgende week vrijdag (16 juli) staan we in het Festivalhart in Alkmaar en 23 juli in Schagen. Een nieuwe kans om Le Cuisine Macabre te zien of het Groot Meesleeptheater van Mama Roux (in een piepklein caravannetje met z’n 15-en) maar vooral om te zien hoe leuk het Kinderpersbureau is. Komt allen!

3 people are talking about “Het Kinderpersbureau is begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.