Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Het Concertgebouw zoekt aansluiting

30 september 2009 | 6 Comments

Niet alleen de bibliotheken zijn op zoek naar een nieuw publiek, orkesten ook. Ik schreef er al eerder over, vooral het Concertgebouw was goed bezig vond ik. Datzelfde Concertgebouw heeft nu een nieuw merk (zo noemen ze het echt) Tracks.

Een serie concerten die aansluiten bij jouw levensstijl. Je werkt hard, hebt een druk sociaal leven, en Je komt nu niet of nauwelijks in Het Concertgebouw. Maar je houdt wel van mooie, bijzondere muziek, en je bent ‘in’ voor nieuwe dingen, voor verrijking van je leven, en voor een bijzondere ambiance, waar je mensen ontmoet bij wie je je prettig voelt. Tracks biedt aan dit selecte publiek korte concerten, of Short Concerts om in de terminologie te blijven. Het concert begint om 9 uur, duurt maar een uurtje en daarna is er een borrel met een dj.

Ik ben natuurlijk de doelgroep niet, want ik ga gewoon uit mezelf twee keer per jaar naar het Concertgebouw, maar ik krijg hier toch een beetje een raar gevoel bij. Het klinkt wel heel erg “uit een boekje”. Maar misschien vergis ik me en raakt de marketingafdeling van het Concertgebouw precies de goede snaar hiermee. Morgen is het eerste concert uit een serie van drie. En het is niet alleen een nieuw tijdslot, het is ook nog eens een verrassingsconcert, dus zonder programmaboekje. In het Parool vertelt de directeur trots over deze trendbreuk, over dit streven naar informeel en interactief.

Ik hoop voor hem dat het een succes wordt. Het is in elk geval anders en dat is toe te juichen. Daarom zal ik niet bij voorbaat cynisch gaan doen, ben heel benieuwd.

6 people are talking about “Het Concertgebouw zoekt aansluiting

  1. ‘waar je mensen ontmoet bij wie je je prettig voelt’ Dat vind ik toch wel een beetje een eng regeltje. Maar je hebt gelijk: we moeten het afwachten. Laat het weten als je er meer van hoort a.u.b., want wellicht bereikt dat nieuws R’dam niet.

  2. En ‘Een serie concerten die aansluiten bij jouw levensstijl’ dan? Behalve raadselachtig (kies een identiteit) grammaticaal au! Schrijver, what says you?

  3. @Muizenoor,
    Ik geloof eigenlijk dat het zo ook mag, al zou ik zelf kiezen voor ‘aansluit’. In het andere geval is het iets als: een serie die bestaat uit concerten die enz.

  4. Schrijver,
    Ik heb het opgezocht. ‘Serie’ hoort bij de ‘groepswoorden’ die altijd enkelvoud krijgen. Nu mijn levensstijl nog, voor de pret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.