Gezocht: inzendingen voor de IVI Award
Vorig jaar heb ik al eens geschreven over hoe ik betrokken raakte bij de Stichting Innovatie voor Informatie en bij de prijs die zij uitreikt, de IVI Award. Ik zit nog steeds in het bestuur en ook dit jaar wordt die prijs weer uitgereikt. De procedure is hetzelfde, de voorwaarden ook, alleen de prijs is anders: in plaats van 12.500 euro kun je dit jaar 15.000 euro winnen. Niet in contant geld maar aan innovatie support. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar het komt er op neer dat de winnaar samen met de sponsors gaat bekijken hoe en waarmee die het winnende project of de organisatie het beste kunnen ondersteunen. Het zijn nogal verschillende sponsors, die je dan allemaal gaan ondersteunen. Dus als je dat zou willen dan kun je én ondersteuning krijgen bij de ontwikkeling van interactieve content of serious gaming én een training in bijvoorbeeld klantgericht ondernemerschap én ondersteuning bij je communicatieplan, én hulp bij de ontwikkeling van storytelling tools, narrow casting en digitale marketing. Echt een hele mooie prijs dus, al zeg ik het zelf.
En je hoeft mij niet te geloven want het Brabants Historisch Informatie Centrum, de winnaar van vorig jaar, komt bij de prijsuitreiking vertellen wat zij met de prijs gedaan hebben. Dat is een van de doelstellingen van de prijs: dat kennis en ervaring gedeeld wordt en wie wil er nou niet leren van het BHIC? De prijs wordt ook dit jaar weer uitgereikt op het KNVI congres, we krijgen dit keer een eigen track. Daarin gaat BHIC vertellen over hun website, waarmee ze vorig jaar de prijs wonnen, en over hoe ze de prijs besteed hebben. En daarna worden de genomineerden voor dit jaar gepresenteerd en wordt uiteindelijk dus een winnaar bekend gemaakt.
Voor het aanwijzen van een winnaar hebben we ook dit jaar weer een mooie jury bij elkaar gekregen. De voorzitter is net als vorig jaar Bas Savenije, de overige juryleden zijn nieuw. Dat zijn Henriëtte de Kok, Dafne Jansen en Björn Stenvers. Ik vind het een mooie mix van jong en oud, universitaire en openbare bibliotheken en musea.
Elke organisatie die zich bezig houdt met informatievoorziening kan meedoen. Dus heb je een innovatief project in je organisatie: meld het aan. Dat is dit jaar nog gemakkelijker dan vorig jaar, toen moest je nog een soort van formuliertje invullen, nu is het sturen van een mailtje voldoende. Dat mag een heel lang mailtje zijn, of een heel kort mailtje, dat mag je zelf bepalen. Wij leggen alle inzendingen voor aan de jury en die stelt daaruit een shortlist vast. Simpel toch? De inzendtermijn sluit op 30 september, dus je hebt nog even. Maar misschien kun je al eens nadenken over wat je wil inzenden. En waar je de prijs voor gaat inzetten…