Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Fietsen voor bibliotheken

29 januari 2012 | 2 Comments

Cycling for Libraries – the Documentary from Kirjastokaista on Vimeo.

Documentaire over 100 bibliothecarissen die vorig jaar onder de naam Cycling for Libraries in 10 dagen van Kopenhagen naar Berlijn fietsten. In Berlijn vond de 100e Deutsche Bibliothekartag plaats, maar dat was meer een excuus dan een doel: het draaide om het onderlinge contact en het uitwisselen van kennis en ervaring tijdens en na het fietsen. Eigenlijk was het een mobiele Onconferentie: een bijeenkomst zonder specifiek programma en met een vrije structuur, al waren er hier wel thema’s vastgesteld per dag. Topidee! En het ziet er geweldig uit allemaal, je krijgt er zin van om mee te doen.

Binnenkort wordt er in Amsterdam ook een Onconferentie georganiseerd. Niet op de fiets, en geen 10 dagen, maar wel een echte Unconference. Nog een paar dagen en dan zijn we er klaar voor: dan zoeken we de publiciteit en dan opent de inschrijving. Als je de sociale media een beetje volgt kom je het vanzelf tegen, maar ik zal er ook zeker over bloggen als het zover is.

De initiatiefnemers van Cycling for Libraries zwaren overigens ook te zien bij This Week in Libraries.

2 people are talking about “Fietsen voor bibliotheken

  1. Ik was erbij, bij die eerste unconference van fietsende bibliothecarissen. Ik ben dus extra benieuwd wat de Amsterdamse unconference zal inhouden !

  2. Leuk! Als je naar Amsterdam komt kun je misschien nog mensen enthousiast maken voor de volgende fietstocht naar de Baltische staten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.