Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Feestje! Met een cadeautje

6 augustus 2013 | 8 Comments

Dit is mijn 501ste blogpost. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat WordPress wel een feestje zou maken van de 500e. Ik krijg elke keer zo’n bemoedigend commentaar als ik weer iets gepost heb: “congratulations with your 462th post” dat er wel enige verwachtingen werden gewekt. Maar niks, nada.

Dus moet ik mijn eigen feestje maar maken. Want je moet elk feestje vieren vind ik. Nou heb ik in januari al uitgebreid stil gestaan bij het feit dat ik al 5 jaar blog, dus een groot feest is een beetje overdreven. Maar 500 stukjes vind ik toch niet niks, zeker omdat ik niet zo heel gemakkelijk schrijf. Die 500 blogposts zijn zeker niet allemaal even goed, er zitten zelfs hele matige bij, maar een aantal stukken zijn echt wel de moeite waard, al zeg ik het zelf. En ook nog steeds actueel, dat blijkt wel als mensen opeens gaan verwijzen naar of reageren op stukken die ik een paar jaar geleden al schreef. Sommige onderwerpen blijven kennelijk actueel.

Terugkijken hoeft dus niet meer, maar een goed feestje kan niet zonder cadeautjes. Daarom heb ik besloten om jullie allemaal een cadeautje te geven. Want een blog kan niet zonder lezers. Daarom: voor jullie, van mij:

Dank jullie wel voor het lezen van blog, al die jaren. En dank voor alle reacties, hier of op Twitter of in ‘real life’. Dank zij jullie heb ik het al die jaren volgehouden, en dank zij jullie hou ik het ook nog wel even uit. Ik vind het veel te leuk.

En voor wie zich afvraagt waar dit filmpje op slaat, het gaat natuurlijk om dit fragment: You see, I don’t believe that libraries should be drab places where people sit in silence, and that’s been the main reason for our policy of employing wild animals as librarians.

Dank u Monty Python.

8 people are talking about “Feestje! Met een cadeautje

  1. Welgefeliciteerd, Jeanine! ik lees je blogs graag en ik kan me geen matige tekst van je herinneren.
    Prachtig filmpje, maar ik vraag me af of je daarmee in een auteursrechtelijk wespennest terecht komt. Dat zou erg vervelend voor je zijn. Weet je zeker dat je er geen problemen mee krijgt?

  2. Aan de afbeelding dacht ik :Koot en Bie, maar idd MontyPython.Oiok je matige blogs lees ik met interesse, maar herinneren doe ik ze niet.Ga gerust door, voor je het weet zit je aan nummer 1000 en dan moeten je lezers maar iets feestelijks regelen!

  3. Proficiat Janine, 500 berichten in iets meer dan vijf jaar is heel respectabel. En ik lees de meesten met veel plezier.
    Afgelopen week moest ik trouwens nog aan je denken, deze keer niet omdat ik een Bibliobus tegenkwam, maar het had natuurlijk wel met bibliotheken te maken. Ik deed als groepsleider mee bij KinderVakantieWerk bij ons in het dorp. De eerste dag gaat dan, zoals bij de meeste KVW’s op aan het timmeren van hutten. Toen mijn verbazing waren er twee groepen die een heuse Informatiebalie aan hun hut hadden gebouwd! Dat vond ik zo schatig. De bieb is overal!

  4. Gefeliciteerd Jeanine, superrrrrrknap! ‘(..) our policy of employing wild animals as librarians’. Nou, dat is in jouw geval goed gelukt. En let wel: dat bedoel ik positief hè?! Om dat te illustreren hoef ik alleen maar jouw eigen woorden aan te halen: ‘Wie is hier nou de bibliotheek, gij of ik?’. Laat de volgende blog maar doorkomen! Hartelijke groeten, WebbiebNL | Huub van Dommelen

  5. Irene, de Pythons hebben een poos geleden zelf allerlei materiaal vrijgegeven onder het motto “anders gaan jullie het toch maar illegaal kopieren. Maar nu dan wel allemaal een dvd van ons kopen he!”. Dus ik verwacht geen grote problemen.

  6. Pingback: Nieuws selectie van afgelopen week | WebbiebNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.