Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Een nieuwe verzameling

13 juni 2010 | Comment

Aan de enorme hoeveelheid nutteloze foto’s op Flickr heb ik een kleine collectie toegevoegd: mijn verzameling Rare Borden. Een paar weken geleden besloot ik de vreemde borden die ik soms op straat tegenkom te fotograferen, met geen enkel ander doel dan ze voor mezelf vast te leggen en me te verbazen.

Wat is er bijvoorbeeld mis gegaan bij dit bord op IJburg? Het staat op een hoek en als je staande bij het bord in de richting van de pijl kijkt zie je op ongeveer 15 meter afstand de tramhalte liggen. Die zou je ongetwijfeld ook gezien hebben als het bord er niet gestaan had. Waarschijnlijk is het bedoeld voor de voetgangers in de Maria Austriastraat, dat is een lange smalle straat en het is fijn om te weten dat aan het einde van de straat de tramhalte is. Die pijl geeft aan welke kant je op moet kijken, maar die tekst richting pijl is dubbelop. Foutje van de bordenmaker die zonder na te denken de tekst op het formuliertje overnam? Of zijn de mensen op IJburg zo stom dat ze niet snappen dat je de richting van de pijl moet volgen en is het er daarom ook nog maar eens bijgezet?

Ik vind dit soort borden altijd erg geestig maar dat is persoonlijk, er zitten nog een paar andere borden in de verzameling: ook in de categorie oubollige humor. De verzameling is nog klein, maar hij wordt op termijn aangevuld. Puur voor mijn eigen genoegen, kijk maar wat je er van vindt.

Op Flickr is een enorme hoeveelheid borden terug te vinden, met zelfs een aparte afdeling voor library signage. Dat laatste is over het algemeen zo treurig dat het niet meer grappig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.