Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Een nieuwe stap voor Tenaanval

14 december 2010 | 28 Comments

Vandaag heb ik mijn ontslag ingediend bij ProBiblio.

Die eerste zin heb ik vaak willen opschrijven, maar nu is hij pas echt waar. Na het opheffen van de bibliobussen kon ik me steeds minder goed vinden in richting die ProBiblio uit ging. Ik heb een uitgesproken mening over bibliotheekwerk en die kwam niet altijd overeen met de heersende mening binnen mijn eigen bedrijf. Daarbij kwam dat ik het  bloggen en alles wat daarbij hoort steeds leuker ging vinden maar daar was binnen de functie die ik had geen ruimte voor. Aan de andere kant heb ik het afgelopen jaar toch ook nog wel mijn tanden kunnen zetten in een paar hele interessante zaken als het Kinderpersbureau en de Airport Library. Prachtige projecten die ik nog niet zo snel ergens anders zie verschijnen. Ik heb vaak nagedacht over de drastische stap van Edwin, maar ik  heb hem nooit durven zetten.

Maar toen zag ik een paar weken geleden een vacature: mooie functie, interessante bibliotheek en geen fulltime baan, dus ik zou ruimte krijgen om andere dingen te gaan doen. Na een paar nachtjes slapen heb ik toch maar besloten om de gok te wagen en gelukkig was de interesse wederzijds. Dus vandaar mijn nieuwe stap: ik heb ontslag genomen bij ProBiblio en ga naar de bibliotheek Bollenstreek als teamleider BackOffice.

Daarnaast wil ik ook andere dingen gaan doen als kleine zelfstandige. Mijn eerste opdrachtgever heb ik al want voor de Airport Library blijf ik een paar uur per week de collectievorming doen. Ik heb inmiddels een aardig netwerk in de wereld van kunst en cultuur opgebouwd en het zou zonde zijn om dat te verliezen. Maar voor andere opdrachten is nog voldoende ruimte.

Voorlopig ga ik me eerst maar eens richten op de Bollenstreek: ik heb ontzettend veel zin om me weer “echt” op het bibliotheekwerk te richten, om me weer met lezers en bezoekers bezig te houden. Of met de vraag waarom ze wegblijven. En dan niet vanachter een bureau in Hoofddorp, maar ín de bibliotheek, tussen de mensen.

Een nieuwe stap, spannend. Maar ik heb er zin in!

28 people are talking about “Een nieuwe stap voor Tenaanval

 1. Goed zeg! Gefeliciteerd met deze stap, daar mag de Bollenstreek blij mee zijn!

  Misschien kunnen we nog wel eens samenwerken, met Arda erbij. Lijkt me leuk 🙂

  Veel geluk en plezier met jouw wending, ik denk dat je er geen spijt van zult krijgen.

 2. Wauw, goed gedaan! Heel veel succes, Jeanine. Ik kan je zeggen dat de 50-50 combinatie bieb-baan en freelance mij echt heel erg goed bevalt en ik met een glimlach (en kop koffie) de dag begin. Ik wens jou hetzelfde toe, maar dat zit geloof ik wel goed 🙂

  You go girl!

  Groet van Wilma!

 3. @ Edwin,
  Lijkt me leuk, zo’n samenwerking! Ook met Arda. Je weet maar nooit wat zich nog eens voordoet 🙂

  @ Wilma,
  Ik hoop dat ik over een jaar hetzelfde kan zeggen als jij.
  Bedankt!

 4. Altijd moedig zo’n besluit. Over 1jaar zeg je misschien “had ik eerder moeten doen”. Nieuwewegen zijn prima om je horizon te verbreden. Heel veel succes in je nieuwe loopbaan.

 5. Gefeliciteerd hoor. Volg je dromen en dan komt het vanzelf wel goed. Zal je merken nu je deze moedige stap hebt genomen. Kijk vooruit, Ten Aanval!
  Veel succes
  Rob

 6. Annie, Wow!ter en Rob,
  Bedankt voor jullie vertrouwen en goede wensen. Zoals ik al zei: ik heb er zin in.

 7. Heel veel succes en voldoening gewenst! Ik zal je wel een beetje missen bij PB, al zijn mijn dagen daar natuurlijk ook geteld. Dat toekomstige samenwerken met jou en Edwin, dat zie ik toch niet zo snel gebeuren, al klinkt het leuk, zo voor even. Ik ben toch van een ander soort geloof ik 😉

 8. Arda,
  Je weet maar nooit wat de toekomst brengt en het is altijd leuk om over zoiets te dromen toch?

 9. Veel succes! Ik volg je blog al een tijd en ben benieuwd wat jouw dappere stap voor mooie veranderingen gaat meebrengen hier!

 10. Ik wens je ontzettend veel plezier in je nieuwe baan, en daarnaast. |Ik hoop dat ik je toch af en toe tegen blijf komen!

 11. Jos, Elsemarie, Guusje en Ton,
  Bedankt voor alle felicitaties. Ik blijf doorgaan met bloggen, dus jullie blijven op de hoogte van hoe het verder gaat.

 12. Inderdaad, je weet maar nooit, da’s waar. Ik blijf je in elk geval lezen. Gisteravond (was wel vrij laat al) dacht ik: waar staan die tulpenbollen toch voor? Voor iets nieuws dat moet gaan bloeien ofzo? Maar toen ik in bed lag snapte ik het ineens 😉
  Moedig voorwaarts! (Reve)

 13. @ Arda
  Gelukkig maar 🙂

  @Festina, Annemarie en Stories Guy,
  Bedankt voor de felicitaties. Ik blijf zeker bloggen. Voorlopig wel in elk geval.

 14. O, dat was het dus… Moedig hoor.
  Heel veel succes en plezier in de Bollenstreek en als (jonge) zelfstandige.

 15. Van harte gefeliciteerd, Jeanine.

  Ga je er nog eens (in een exitgesprek bijv.?)nader op in hoe de heersende mening bij ProBiblio er uit ziet en waarom je je niet kunt vinden in de richting die ProBiblio uitgaat?
  Kan leerzaam zijn.

  Groet van Wim

 16. @ Ingmar, Jeanine en Wim,
  Bedankt voor de felicitaties!

  @ Wim,
  Zo’n gesprek heeft al eens plaatsgevonden, dat is een van de redenen voor deze nieuwe stap.

  Iedereen die gereageerd heeft (via dit blog, Twitter of Linkedin) heel hartelijk bedankt voor alle aardige reacties en bemoediging. Jullie hebben me nogmaals bevestigd in mijn keuze en dat is altijd fijn.

 17. Lees ik één dag geen blogs, gebeurt er dit! Wat een verrassing, Jeanine, wat een jaarwisseling wordt dit voor jou. Gefeliciteerd.

 18. @ Hetty,
  Bedankt!
  @ Susan,
  Wat fijn dat er zo naar mijn komst wordt uitgekeken 🙂 Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.