Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Een nieuw avontuur

7 januari 2016 | 11 Comments

bibliorura

Het zwerft al een paar dagen over de social media dus het wordt tijd dat ik het hier ook vertel: ik heb een nieuwe baan. Met ingang van 1 april word ik directeur-bestuurder van de bibliotheek Bibliorura, de bibliotheek voor de gemeentes Roermond en Roerdalen. Wat mij betreft een groot, nieuw avontuur. Want het betekent niet alleen dat ik een nieuwe baan krijg in een (voor mij) nieuwe functie, het betekent ook dat ik ga verhuizen. Naar Roermond. Weer terug naar Limburg, terug naar de provincie waar ik geboren en opgegroeid ben. En waarvandaan ik op mijn 17e vertrok naar Tilburg, naar de Bibliotheekacademie. Bijna mijn hele familie woont er nog en dat is een van de redenen waarom ik terug wil naar het zuiden.

Ik heb er ontzettend veel zin in: de bibliotheek Bibliorura is een hele mooie bibliotheek, waar ze mooie dingen doen onder het motto: de Bibliotheek is de schakel tussen lezen en educatie. Ik draag graag mijn steentje bij aan hun streven om de burger volwaardig te laten participeren in de maatschappij. Daarbij komt dat Roermond een prachtige stad is, de stad van Pierre CuypersJa, die van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Hij werd geboren in Roermond en werkte daar het grootste deel van zijn leven, in zijn oude huis is nu het Cuypershuis gevestigd. Van zoiets gaat mijn architectuurhistorische hart wel een beetje sneller kloppen.

Die nieuwe baan betekent wel dat ik afscheid ga nemen van de Bollenstreek. Afscheid van mijn collega’s, met wie ik de afgelopen jaren een zoektocht heb gemaakt naar de beste invulling van de maatschappelijke taak van de bibliotheek in ons werkgebied. We hebben samen mooie avonturen beleefd. En ik zal mijn directeur gaan missen, een van de beste bibliotheekdirecteuren van Nederland die mij de afgelopen jaren royaal heeft laten profiteren van zijn ervaring. Al die ervaringen neem ik straks mee naar Limburg.

Dat ik niet overdrijf als ik Bibliorura een mooie bibliotheek noem zie je op de foto hierboven. Want voor het geval je het nog niet gezien had: dat witte gebouw is de bibliotheek in Roermond. En dat terras hoort bij de brasserie die in de bieb zit. Ik bedoel maar.

11 people are talking about “Een nieuw avontuur

 1. Jeanine! Wat een geweldig avontuur en wat fijn voor Roermond. Ik hoop dat je er heel gelukkig wordt.

 2. Wendy, Anne-Marie, Mary en Marjan,
  Dank jullie wel! Zoals ik al schreef: ik heb er zin in. Tenaanval blijft voorlopig gewoon bestaan al zou het kunnen dat ik af en toe iets meer op mijn woorden ga letten.

 3. Jeanine … wat een mooie overstap en ook wel een uitdagende toekomst. Veel leuke collega’s in Limburg, ik kom er graag. Mooi bibliotheeksysteem en een Joomla website dat geeft garantie voor een stabiele start 🙂 Blijft leuk om je via je blog te volgen en ik snap nu al dat je de komende periode hiervoor minder tijd hebt. Gaat je goed en wens je nieuwe team veel succes.

 4. GEFELICITEERD! Dat is een mooie stap met een portie lef! We gaan je hier missen! Maar in Limburg kunnen ze de kennis en ervaring van een van de beste bibliotharissen van Nederland vast heel goed gebruiken!

  Veel succes en plezier!
  (En Jos de groeten)
  Ineke

 5. Jeanine, Proficiat, leuk dat je het Limburgs bibliotheekwerk komt versterken. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.