Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Een bord vol drama

19 augustus 2012 | 2 Comments

 Dit bord staat bij een wegversmalling in de Noordwal in Oostburg en ik heb er vanmiddag vijf minuten naar staan kijken.

De bedoeling is duidelijk, want auto’s moeten er langzamer rijden. Ik las het als “langzaam papa’s”, als een oproep aan alle papa’s uit de straat om langzamer te rijden. Twee blikken later begreep ik dat bedoeld werd dat alle automobilisten langzamer moeten rijden omdat er anders papa’s komen die geweld gaan gebruiken.

Hier kan ik heel lang naar kijken, naar zoiets. En over fantaseren. Wat is hier gebeurd? De gemeente heeft blijkbaar een wegversmalling gemaakt en er waarschuwingsborden geplaatst, maar er is iemand die dat niet ver genoeg vond gaan. Dus die heeft twee stickers laten maken en die over twee van die borden geplakt. Wie heeft dat gedaan? Hoe lang is daar over gepraat en hoe kwamen ze erbij om het op deze manier vorm te geven? En zijn de bewoners nu tevreden?

Het bleef nog lang onrustig in mijn hoofd…

2 people are talking about “Een bord vol drama

  1. In een buurtschap blakbij mijn geboorteplek is onderzoek gedaan naar de langs scheurende bussen van de vervoersmaatschappij. Ouders klaagden steen en been. Wat bleek: het waren vooral de ouders zelf die het hardst scheurden. Dus met zo’n bord als hierboven worden het vast burenruzies 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.