Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Een boekenkast die levens redt

14 februari 2014 | 1 Comment

Stel je voor: je bent lekker aan het werk en opeens hoor je dat er iemand met een pistool loopt te zwaaien in je gebouw. Of erger nog: dat er al iemand als een dolle om zich heen aan het schieten is. Wat doe je dan? Vluchten? Onder je bureau kruipen? Gewoon in paniek raken? Vanaf nu hoef je je dat niet meer af te vragen, want nu is er de dFence een Active Shooter Defence. Een boekenkast die je heel eenvoudig voor een deur kunt schuiven. Niet alleen kan de schutter nu niet naar binnen, maar de kast is ook nog eens kogelwerend dus je bent beschermd tegen kogels mocht hij door de deur heen proberen te schieten.

Handig!

Uitgevonden door een Australiër maar bedoeld voor de Verenigde Staten.  Alleen wel jammer dat er in dit filmpje in die kast alleen maar pakken kopieerpapier liggen en geen mooie verzameling boeken, die immers ook je leven kunnen redden. Maar dan je andere leven.

One person is talking about “Een boekenkast die levens redt

  1. Laten de pakken kopieerpapier de kogels maar opvangen. Dan blijven je boeken heel en kun je daarmee proberen na de aanval tot rust te komen. De boekenjapotheek wil vast wel een lijstje geschikte titels leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.